Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αντιμέτωποι με πολύμορφες πιέσεις

Ολοκληρώθηκε χτες η κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο. Σε νέα συγκέντρωση, μεθαύριο, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος των απολυμένων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» καθώς αρνείται να θέσει σε εφαρμογή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και κυβέρνησης) που έχει σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δηλαδή, την καταβολή των αποζημιώσεων, τις μετατάξεις όσων απολύθηκαν και τη συνταξιοδότηση σε όσους τη δικαιούνται.

Μάλιστα, σε συνάντηση που έγινε χτες μεταξύ του ΔΣ της ΟΣΠΑ και των τριών Γενικών Γραμματέων των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), στην οποία είχε ολιγόλεπτη παρουσία και ο Φ. Σαχινίδης, υφυπουργός Οικονομικών, τους δόθηκε τελεσίγραφο να σταματήσουν κάθε είδους κινητοποιήσεις για να συζητήσει η κυβέρνηση μαζί τους, καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «δε συζητάμε με καταληψίες».

Στη συζήτηση αυτή - η κυβέρνηση ενθαρρυμένη και από την υποχωρητική στάση του ΔΣ της ΟΣΠΑ που εδώ και μέρες καλούσε σε αναστολή των κινητοποιήσεων - τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επεσήμαναν για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να δώσει λύση στο πρόβλημα και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μεθαύριο Δευτέρα 15 Μάρτη, στο υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών. Μετά τις νέες εξελίξεις, σταμάτησε χτες η κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Μάρτη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την ενδοτική και υποχωρητική στάση της ΟΣΠΑ που πρόθυμα έσπευσε να αποδεχτεί όσα αξίωσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, χωρίς να έχει καμία ουσιαστική δέσμευση. Παράλληλα, κάλεσαν τους απολυμένους σε συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ