Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός κρατάει στα χέρια του τη λύση

Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σενάρια χρεοκοπίας

Σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ, είχε την ακόλουθη συζήτηση με δημοσιογράφο:

-- Ολα δείχνουν ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου βρίσκεται στον αέρα. Η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση διακινούν διάφορα σενάρια χρεοκοπίας και η ελληνική κυβέρνηση λέει στο λαό για να αποφύγουμε τα χειρότερα πληρώστε χαράτσια, πληρώστε μέτρα, παλιά και νέα. Υπάρχει άλλη λύση;

-- Ο λαός πρέπει να απορρίψει την πολιτική και τη φιλοσοφία της κυβέρνησης, ότι προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, αξίζει να πτωχεύσει ο λαός. Λύση υπάρχει, λύση διεξόδου. Μόνο που αυτή δεν μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής ή και της διαπραγμάτευσης ακόμα της πολιτικής της ΕΕ. Δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πολιτική υποστήριξης της κερδοφορίας των μονοπωλίων ή επανάκαμψης της μεγάλης κερδοφορίας τους. Τη λύση κυριολεκτικά την κρατάει στα χέρια του ο λαός που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το πεδίο της αλλαγής πια πρέπει να ξεκινήσει από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να οργανωθεί η κοινωνία και η οικονομία με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ