Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
Με το νου και την καρδιά στην Τουρκία

Εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στις 14 Φλεβάρη 2001

«Στις 14 Φλεβάρη, ο νους και η καρδιά όλων θα πρέπει να είναι στην Τουρκία! Ας ενώσουμε τότε όλοι τις φωνές μας και ας φωνάξουμε: "Οχι στις φασιστικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια των πολιτικών κρατουμένων", "Ναι στην αντίσταση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", "Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών" και "Η σιωπή είναι συνενοχή"».

Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει, με ανακοίνωσή της, προς όλο τον ελληνικό λαό η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Υπενθυμίζει πως έχει ορίσει την επόμενη Τετάρτη, 14 Φλεβάρη 2001, πανελλαδική μέρα δράσης, αφιερωμένη στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας. Ηδη στο κάλεσμα αυτό της Επιτροπής Αλληλεγγύης έχουν ανταποκριθεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας(ΕΚΑ), το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος(ΤΥΠΑΤΕ), η Ενωση Ιατρών Αθηνών Πειραιώς(ΕΙΝΑΠ), οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ενώ πλήθος άλλων οργανώσεων αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή τις επόμενες μέρες. Στα πλαίσια αυτά, και για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τη μέρα εκείνη, διοργανώνεται σύσκεψη όλων των φορέων σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου.

«Καλούμε τους πάντες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με συγκεντρώσεις και ενημερωτικές ομιλίες, προβολές βίντεο, συλλογή υπογραφών, συμβολική απεργία πείνας και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κρίνει ο καθένας πρόσφορο. Καλούμε όλους τους μαζικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους διανοούμενους, όλο τον ελληνικό λαό, να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης τους στις 14 Φεβρουαρίου», τονίζεται ενδεικτικά στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Να σημειωθεί πως ανάλογες εκδηλώσεις δε θα γίνουν την ημέρα εκείνη μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Ηδη έχουν ανακοινωθεί πως εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα, στη Λαμία και την Καβάλα. Παράλληλα, η Επιτροπή, στα πλαίσια αυτά, κατέθεσε προχτές - συμβολικά - στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υπόμνημα διαμαρτυρίας για τον τρόπο που... δεν παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τα όσα τραγικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη γειτονική χώρα. Το κυρίαρχο σύνθημα αυτής της παράστασης ήταν «Η σιωπή είναι συνενοχή», ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται να γίνει και την επόμενη βδομάδα. Μόνο που αυτή τη φορά η Επιτροπή θα πάει σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι...

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στην Τουρκία παρά τα βασανιστήρια και την καταστολή που εξακολουθούν να υφίστανται οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές και στα νοσοκομεία, η απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζεται έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 ημέρες. Οι αγωνιστές, ακόμη και μέσα στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να αντιστέκονται στην υποχρεωτική σίτιση και στην ενδοφλέβια χορήγηση ορού και η επώδυνη διαδικασία επαναλαμβάνεται συνέχεια: Τοποθέτηση ορού - άρνηση - επανατοποθέτηση. «Ηδη, η κατάσταση της υγείας των πολιτικών κρατουμένων είναι πολύ βαριά και πολλοί από τους αγωνιστές έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους», καταγγέλλει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ