Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σημαντική προσφορά παρά τα... ΚΑΤάγματα

Πριν ξεκινήσει την περιοδεία, ο Π. Κοσιώνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, Τ. Βίγλα και το Διοικητικό Διευθυντή Γ. Πλάγο.

Στη συνέχεια περιόδευσε στο βιοχημικό εργαστήριο, στο φαρμακείο, στο τμήμα αποστείρωσης, επισκέφτηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε συνάντηση με το διευθυντή της ΜΕΘ καθηγητή Γ. Μπαλτόπουλο.

Ο Τ. Βίγλας είπε ότι το «καλό όνομα που έχει το Νοσοκομείο στην επαρχία οφείλεται στην προσπάθεια του προσωπικού και ειδικότερα σε τμήματα όπως οι επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και στην άκρα χείρα». Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ το Νοσοκομείο πιέζεται και από έλλειψη χώρων.

Αυτή τη στιγμή είναι κενές 300 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ όπως επισημάνθηκε στον Π. Κοσιώνη, για να υπάρξει άμεσα απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου χρειάζεται η πρόσληψη 150 νοσηλευτριών. Και τούτο γιατί υποβάλλουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση 5-7 νοσηλεύτριες τη βδομάδα, αλλά και για να λειτουργήσουν νέα τμήματα, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο καθώς συνταξιοδοτούνται με γοργούς ρυθμούς και οι εργαζόμενοι που είναι σε προσωποπαγείς θέσεις και έχουν κρατήσει την ασφάλιση στο ΙΚΑ και έτσι ενώ δε φαίνεται ως προσωπικό του Νοσοκομείου, εντούτοις καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Μέσα σε δύο χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν οι μισοί από τους 140 εργαζόμενους αυτής κατηγορίας.

Ακόμα δε λειτούργησε ο νέος αξονικός τομογράφος που αγοράστηκε πριν δυο χρόνια, ενώ υπολογίζεται να μπει σε λειτουργία σε δύο μήνες. Εχει αποσπαστεί ένας γιατρός ενώ προωθείται η πρόσληψη τριών τεχνολόγων.

Μετά τις καταστροφές από το σεισμό στο Ογκολογικό Νοσοκομείο των «Αγίων Αναργύρων» μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου λειτούργησαν μόνο τα εφτά απ' τα 12 κρεβάτια. Συνολικά στο ΚΑΤ λειτουργούν 33 κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ θα έπρεπε να έχει μέχρι 60, σύμφωνα με το διεθνή στάνταρ.

Επίσης, στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε και ο θάλαμος με υπερβαρική οξυγονοθεραπεία. Η μονάδα αυτή είναι μοναδική για το Λεκανοπέδιο Αττικής και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, των δηλητηριάσεων με μονοξείδιο του άνθρακα κλπ. (Ενας τέτοιος θάλαμος λειτουργεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο ενώ υπάρχουν δύο ιδιωτικές μονάδες στο Λεκανοπέδιο).

Οπως είπε ο Γ. Μπαλτόπουλος, έχει τη διαβεβαίωση ότι σήμερα θα αρχίσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ