Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσημοι «κοριοί» στον ΟΤΕ!

Επικίνδυνες καταστάσεις φαίνεται να βιώνουν εργαζόμενες στο Μέγαρο Πατησίων του ΟΤΕ και ειδικότερα οι τηλεφωνήτριες, που εξυπηρετούν τα γνωστά νούμερα πληροφοριών 131, 134 και 151, οι οποίες σημειωτέον είναι σε ποσοστό περίπου 80% έκτακτες.

Κατά πληροφορίες, με το νέο τηλεφωνικό κέντρο της «Siemens» που εγκαταστάθηκε για την παροχή πληροφοριών ή αγορές προϊόντων του ΟΤΕ, δόθηκε η τεχνική δυνατότητα στον εκάστοτε προϊστάμενο να «εισέρχεται» αθόρυβα στη γραμμή και να κρυφακούει τη συνδιάλεξη.

Η αστεία δικαιολογία είναι πως χρειάζεται ο έλεγχος στους υπαλλήλους για να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δηλαδή, ο «κοριός» βαπτίζεται έλεγχος, και η προσβολή της προσωπικότητας της εργαζόμενης ως αναγκαία για την ποιότητα των υπηρεσιών!

Μια σειρά επιχειρήματα, όπως οι υπηρεσίες που παρέχει η κάθε τηλεφωνήτρια, ελέγχονται από το αν οι πελάτες εκφράζουν παράπονα, ή ότι η ποιότητα εξασφαλίζεται με συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων (που δε γίνονται), αλλά και από μόνιμο και έμπειρο προσωπικό, που θα γνωρίζει να αντιμετωπίζει άμεσα την όποια κατάσταση και όχι με εργαζόμενες τρίμηνης και οχτάμηνης, τρίωρης και εξάωρης απασχόλησης, που έρχονται και φεύγουν, είναι προφανώς περιττά. Γιατί ο στόχος αυτών που εμπνεύστηκαν αυτό το απαράδεκτο μέτρο είναι άλλος. Είναι η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και συνεχούς ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Για να είναι πειθήνιοι εκτελεστές εντολών και να μην τολμούν να αντιδρούν σε οτιδήποτε πλήττει τα εργασιακά τους συμφέροντα.

Πρόκειται για ένα εντελώς απαράδεκτο μέτρο, που δεν πρέπει να περάσει με κανέναν τρόπο. Γιατί διαφορετικά, θα ανοίξει η όρεξη της ηγεσίας του ΟΤΕ να γενικεύσει την παρακολούθηση με διάφορους τρόπους.

Ασφαλώς το επεισόδιο αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Για παράδειγμα, πρόσφατη είναι η περίπτωση της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» όπου οι ιδιοκτήτες επιχείρησαν να εγκαταστήσουν κάμερες στους χώρους εργασίας, αλλά έκαναν πίσω κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων. Το παράδειγμα αυτό αποδεικνύει ότι η αντίδραση προφανώς και φέρνει αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν πρέπει να το επιτρέψουν. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποιο δυσάρεστες καταστάσεις. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων του χώρου...


Θ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ