Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Εκποιήσεις και «συνεργασίες» με ιδιώτες

Μπορεί η διοίκηση του ΟΤΕ να μην προχώρησε χτες σε απόφαση για μισθολογικά ζητήματα των εργαζομένων ερήμην τους και έξω από τη διαδικασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της. Το θέμα είχε προγραμματιστεί για τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά δε συζητήθηκε.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση δε συζήτησε για μισθολογικές περικοπές και χορηγήσεις πριμ σε «ημετέρους». Προηγήθηκαν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που τόνιζαν ότι τέτοια ζητήματα εξετάζονται μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Πάντως, το ΔΣ αποφάσισε τη διάθεση χώρων του Οργανισμού στους ανταγωνιστές του. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι θα παρέχει ακόμα και τις ταράτσες του στους ιδιώτες που θα παρέχουν υπηρεσίες ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να στήσουν τις κεραίες τους.

Επίσης, αποφάσισε να υλοποιήσει τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης περί «απελευθέρωσης των τοπικού βρόγχου». Δηλαδή, θα ενοικιάζει το δίκτυό του, έναντι κόστους, σε κάθε επιχείρηση που θα αδειοδοτηθεί να παρέχει τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, στοχεύει «να συνεργαστεί με τρίτους σε ορισμένες δραστηριότητες, για τις οποίες είτε έχει περιορισμένες δυνάμεις για μεγάλη ανάπτυξη, είτε απαιτείται πρόσθετη γνώση». Αυτό το γενικόλογο ευχολόγιο σημαίνει εισαγωγή ιδιώτη σε θυγατρικές του ΟΤΕ ή σε διευθύνσεις που θα κάνει θυγατρικές.

Σε αυτό το πλαίσιο μεθοδεύεται η «θυγατροποίηση» της διεύθυνσης του «Χρυσού Οδηγού» (διαθέτει οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα με μεγάλες δυνατότητες) και η είσοδος ιδιώτη στο κεφάλαιό της, ως «συνεταίρου». Προωθείται η «συγχώνευση με τρίτους» της «ΟΤΕ Ασφάλιση» και η πώληση της «ΟΤΕ Leasing». Μεθοδεύεται η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού μέσω της υπό σύσταση θυγατρικής «ΟΤΕ Ακινήτων».

Αλλωστε, η σημερινή Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του ΟΤΕ ήδη συνεργάζεται με την εταιρία συμβούλων «DORNIER SYSTEM CONSULT» για την εκποίηση τριών οικοπέδων του Οργανισμού σε Παλλήνη, Σπάτα και Λούτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ