Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΟΘ - υπουργού Μακεδονίας - Θράκης

Τις ανησυχίες του Κόμματος για τις αρνητικές εξελίξεις στο Κόσσοβο και τη ΝΑ Γιουγκοσλαβία, καθώς και για την ανεξέλεγκτη διέλευση από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας πολεμικού υλικού προερχόμενου από το Κοσσυφοπέδιο, μολυσμένου με ραδιενεργά κατάλοιπα, εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη.

Στη συνάντηση το κλιμάκιο του ΚΚΕ σημείωσε τις διάχυτες ανησυχίες, που υπάρχουν στην κοινή γνώμη και όχι μόνο, για το ότι φάλαγγες της KFOR πηγαινοέρχονται προς και από τις μολυσμένες με ραδιενεργά κατάλοιπα περιοχές του Κοσσόβου. Γι' αυτό ζητήθηκε η παρέμβασή του για μέτρα ελέγχου από επικαθήμενα ραδιενεργά κατάλοιπα στις φάλαγγες τόσο στο τελωνείο Ευζώνων όσο και στο λιμάνι της πόλης Θεσσαλονίκης. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την προχτεσινοβραδινή ακινητοποίηση της φάλαγγας γερμανικών αρμάτων μάχης στην περιοχή της Σίνδου που έφερε στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα και την αποκάλυψη ότι οι στρατιωτικές ορδές της KFOR μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας με μόνη διαβεβαίωση για την απολύμανσή τους... από την ίδια την KFOR!!!

Ο υπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι θα εντείνει τα μέτρα ελέγχου που θα πρέπει να παίρνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην ίδια συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ προσκάλεσε τον υπουργό να μετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει στις 23, 24, 25 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη ΝΑΤΟική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Θέμα των εκδηλώσεων θα είναι η «Ειρήνη στα Βαλκάνια». Τόσο στη διάρκεια της συνάντησης όσο και στη συνέχεια με ειδικό δελτίο Τύπου, ο υπουργός ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόσκληση να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ