Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες για τις δημοτικές

Οι δημοτικές εκλογές αρχίζουν ήδη να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Χτες στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφασίστηκε ότι στις 31 Μάρτη θα διεξαχθεί η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, ενώ τέθηκε σε συζήτηση και το αν το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ θα χρίσει εκ των προτέρων υποψηφίους στις μεγάλες πόλεις. Με την άποψη αυτή τάχθηκαν οι Κ.Σκανδαλίδης και Θ.Πάγκαλος, ενώ γενική ήταν η αίσθηση πως στις μικρότερες πόλεις και με στόχο να αποφευχθεί το προηγούμενο φαινόμενο των «ανταρτών» υποψηφίων, το ΠΑΣΟΚ δε θα πρέπει να χρίσει υποψηφίους, αλλά οι τελευταίοι να αναδειχτούν από τις «τοπικές κοινωνίες...». Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθούν «ανοιχτές δημοτικές παρατάξεις» που θα ενημερώνουν μέχρι το 2002 για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ περί την αυτοδιοίκηση, ενώ, τέλος, ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα να διεξαχθεί στις 20 του μηνός.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της λεγόμενης «μητροπολιτικής διοίκησης», στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι η σύσταση ενός οργάνου σε επίπεδο περιφέρειας, το οποίο θα ορίζεται από την κυβέρνηση και άρα θα είναι καλύτερα ελεγχόμενο από ένα δήμο με τεράστιο πληθυσμό (όπως η Αθήνα), αφού στη δεύτερη περίπτωση ο εκάστοτε δήμαρχος θα μπορούσε να λειτουργεί, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, σαν «μικρός πρωθυπουργός». Τέλος στη συνεδρίαση διαπιστώθηκαν «κενά» και «δυσλειτουργίες» του Καποδίστρια, τα οποία, κατά το ΠΑΣΟΚ, θα επιλυθούν με τη σύσταση διαδημοτικών συνεργασιών...

«Προεκλογικές» παρενέργειες λόγω ΟΑ

Την απόφασή τους να μη μετάσχουν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, κοινοποίησαν 58 κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το χώρο της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σε επιστολή που απέστειλαν στους Κ.Σημίτη και Κ.Σκανδαλίδη, τα μέλη του ΕΓ και της ΚΕ, την κοινοβουλευτική ομάδα και τον τομέα συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι 10 μήνες μετά τις εκλογές, το κλίμα είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ και αυτό οφείλεται στην πλήρη αναντιστοιχία της πολιτικής που εφαρμόζει από τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ας σημειωθεί στήριξαν μέχρι... κεραίας τις κυβερνητικές επιλογές στην ΟΑ, εμφανίζονται τώρα στην επιστολή τους να διαφωνούν με το ξεπούλημα της ΟΑ και ζητούν άμεσα να συγκληθεί το διευρυμένο ΚΤΕ Μεταφορών, με τη συμμετοχή των στελεχών του ομίλου της ΟΑ καθώς και ειδική συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της ΚΕ με θέμα την ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ