Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ναι» στην επίσκεψη Γλύξμπουργκ

«Πράσινο φως» για την επίσκεψη του Γλύξμπουργκ στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε χτες η κυβέρνηση, προλειαίνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για ένα γενικότερο «συμβιβασμό» μαζί του. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τ. Χυτήρης, επικαλούμενος τη σύμβαση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), σύμφωνα με την οποία όλα τα μέλη της ΔΟΕ μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι ο τέως μονάρχης «θα έρθει στην Αθήνα το 2004, γιατί είναι μέλος της ΔΟΕ». Επομένως, πρόσθεσε, μπορεί να επισκεφθεί την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για να τους παρακολουθήσει.

Σε ερώτηση με ποια έγγραφα θα έρθει ο Γλύξμπουργκ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «θα τα δούμε αυτά, την κατάλληλη στιγμή», ενώ απέκλεισε να έρθει με το διαβατήριό του. Ο Τ. Χυτήρης προσπάθησε να αποσυνδέσει την επίσκεψη με τις διεκδικήσεις του Γλύξμπουργκ για τη «βασιλική περιουσία» και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το Μάη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα επιχειρήματά της, όσον αφορά το οικονομικό θέμα και «θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία θα είναι σεβαστή»! Προκειμένου να συσκοτίσει τη στάση της κυβέρνησης, επιτέθηκε φραστικά στον Γλύξμπουργκ, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς». Υπενθύμισε ότι «ο τέως όρκισε τη χούντα για κυβέρνηση» και ζήτησε «να μείνει εκεί που βρίσκεται, εκεί που τον έχει τοποθετήσει ο λαός με το δημοψήφισμα του '74».

Υπέρ της επίσκεψης του τέως μονάρχη στη χώρα μας τάχθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος διευκρίνισε ότι «μπορεί να έρθει ως απλός πολίτης, αρκεί να αναγνωρίσει και να σεβαστεί το Σύνταγμα του '75».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ