Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ ΚΟΥΑΡΚ»
Μεγαλείο ασυδοσίας

Τα στελέχη της εταιρίας όχι μόνο δέρνουν, αλλά παραβιάζουν και την εργατική νομοθεσία

Την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Πειραιά υποστηρίζει ότι και στην προκειμένη περίπτωση ακολουθείται ο νόμος, η εταιρία ιδιωτικής φύλαξης «Μεντιτεράνιαν Κουάρκ» εκμεταλλεύεται με το χειρότερο τρόπο τους εργαζόμενους, καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία και παρόλο που έχουν γίνει μηνύσεις από εργαζόμενους, οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι!

Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση τις επώνυμες καταγγελίες των τριών εργαζομένων που πρόσφατα απολύθηκαν και έχουν υποβάλει και μηνύσεις, η επιχείρηση τους χρωστάει συνολικά περίπου 4,5 εκατομμύρια δραχμές. Το μεροκάματο των εργαζομένων αγγίζει μόλις τις 4.800 δραχμές και 5.600 δραχμές το νυχτερινό, πολύ λιγότερα από αυτά που έπρεπε να παίρνουν, σύμφωνα και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρία δε δίνει δώρο Χριστουγέννων. Αντ' αυτού λέει στους εργαζόμενους ότι θα τους καταβάλει μετά τους πρώτους τρεις μήνες δουλιάς 21 χιλ. δραχμές στο μισθό κάθε μήνα. Από τους τρεις εργαζόμενους μόνο ο ένας πήρε το ποσό αυτό μόνο μια φορά. Επίσης, δε δίνει εκκαθαριστικά πληρωμής των μισθών, ενώ βάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν έγγραφα που δε γνωρίζουν πού αξιοποιούνται. Δεν καταβάλλει το μηνιαίο επίδομα που παρέχεται στους «σεκιούριτι».

Επιπλέον η επιθεωρήτρια Εργασίας, που έκανε και τον έλεγχο προχτές, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις εργασίας, δε γνωστοποιήθηκαν οι όροι απασχόλησης και αμοιβής. Οι 160 εργαζόμενοι που φαίνεται να δουλεύουν (είναι πάνω από 700) εμφανίζεται να δουλεύουν και να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ με μέσο όρο 15-16 ημερομίσθια το μήνα, ενώ από μαρτυρίες εργαζομένων δουλεύουν τουλάχιστον 25 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ