Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ολοι μαζί στον αγώνα

Συγκέντρωση και πορεία κατά του αντεργατικού νόμου και της επίθεσης στην ασφάλιση

Την απόφασή τους να καταργήσουν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, που αποτελεί ευθεία βολή στα θεμέλια των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, δήλωσαν αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι χτες το απόγευμα με απόφαση του Εργατικού Κέντρου του Νομού πραγματοποίησαν παγγιανιώτικο συλλαλητήριο.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΚ συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή συγκέντρωση που έγινε στο παλιόΕργατικό Κέντρο. Με πανό και με πλήθος συνθημάτων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στη Νομαρχία, όπου και επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Ομιλητής στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πέτρος Γιωτόπουλος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στις νέες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση, στη συνέχεια τόνισε: «Με το πρόσχημα της "κατάρρευσης του συστήματος", την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και το γεγονός ότι ζούμε περισσότερο, επιχειρούν να κατεδαφίσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης». Οπως τόνισε η κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι καλή, καθώς έχει επιβληθεί ένα καθεστώς καταλήστευσης των πόρων του ΙΚΑ και άλλων ταμείων, προς όφελος των επιχειρήσεων.

Τόνισε επίσης ότι οι μειώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων, η διόγκωση της ανεργίας και κυρίως η επέκταση των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ, έχουν αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, στα έσοδα των ταμείων και στο σύστημα εισροών - παροχών της κοινωνικής ασφάλισης.

«Επιβάλλεται - κατέληξε μεταξύ άλλων - η απάντηση και η αντίσταση των εργαζομένων να είναι ενιαία και μετωπική. Η οργάνωση της πάλης πρέπει να στηρίζεται στη συλλογική δράση, στο συντονισμένο αγώνα και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός μαζικού μαχητικού κινήματος που θα μπει εμπόδιο στις αντιδραστικές επιλογές που προωθούνται. Σ' αυτό τον αγώνα δε θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας, έχουν θέση και θα πρέπει να συμπαραταχτούν μαζί μας οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες, η άνεργη νεολαία, οι αλλοδαποί εργάτες, οι νοικοκυρές και οι σημερινοί συνταξιούχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ