Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέσσερις «μνηστήρες» για την ΑΕΔΑΚ

Οι υποψήφιες τράπεζες που διεκδικούν τη διαχείριση των χρημάτων των Ταμείων

Τέσσερις μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί είναι οι «μνηστήρες» που διεκδικούν τη διαχείριση των 600 δισεκατομμυρίων της ΑΕ Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, και Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, Ταμείου Εμπόρων και ΤΣΑ). Οι τράπεζες που προεπελέγησαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού για την πρόσληψη εξωτερικών συμβούλων είναι η Αλφα Τράπεζα Πίστεως, η EFG Γιούρομπανκ - Εργασίας, η Εμπορική και η ΕΤΕΒΑ.

Σύντομα η ΑΕΔΑΚ θα καλέσει τους προεπιλεγέντες να υποβάλουν οικονομική προσφορά για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο, ενός μεικτού και ενός ομολογιακού εσωτερικού, για την τελική ανάδειξη των δύο εξωτερικών συμβούλων διαχειριστών, οι οποίοι και θα τζογάρουν με το αζημίωτο τα χρήματα των ασφαλισμένων στη Σοφοκλέους. Οσον αφορά το μεικτό αμοιβαίο, δηλαδή τα 150 δισεκατομμύρια δραχμές, θα παίζονται στο χρηματιστήριο.

Πρόθεση της κυβέρνησης και όλων των εμπλεκομένων είναι να βάλουν στο χέρι όλα τα αποθεματικά και των υπολοίπων ταμείων, συνολικού ύψους 3,5 τρισ., κάτι που ευελπιστούν να γίνει και μέσα στο 2001. Σε συνδυασμό με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ουσιαστικά θα μπουν οι βάσεις για τη συνολική ανατροπή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ