Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ: «Η κρίση στην Ευρωζώνη βαθαίνει. Και είναι γενική η εκτίμηση ότι όσο δεν θα λαμβάνονται οι ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που απαιτούν οι περιστάσεις και όσο το ευρώ θ' αφήνεται ουσιαστικά ανυπεράσπιστο στις επιθέσεις των αγορών, τόσο η απειλή εναντίον της συνοχής της Ευρωζώνης θα εντείνεται και θα διαμορφώνει προϋποθέσεις ανεξέλεγκτων εξελίξεων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες (...) Με τους ρυθμούς που εξελίσσεται η κρίση κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν τα όσα ισχύουν σήμερα θα συνεχίσουν να ισχύουν και αύριο ή αν θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις και ανατροπές. Γι' αυτό και η όποια καθυστέρηση εκ μέρους μας να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές για την ετοιμόρροπη οικονομία μας» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: «Την ώρα που η Ευρώπη φλέγεται και ουδείς μπορεί να νιώθει σίγουρος ότι θα ισχύσουν οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου για τη σωτηρία της Ελλάδας, ορισμένοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω μας (...) Την ώρα που ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος δίνει μάχη για τη σταθεροποίηση της χώρας, φαντάζει περιττή πολυτέλεια ο καβγάς και η ανάλωση κεφαλαίου για το αν η υπογραφή της αντιπολίτευσης, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, μπει οριζοντίως, καθέτως ή πλαγίως (...) Ας υπερβούν όλοι τον εαυτό τους και ας κάνουν το επόμενο απαραίτητο βήμα για να μην έχουμε άλλες αναταράξεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! «Οτι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν δύνανται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων είναι βέβαιο. Και είναι θεμιτό να διεκδικείται η διευκόλυνσή τους ή ακόμη και η εξαίρεσή τους από την καταβολή του ειδικού αυτού φόρου (...) Αλλά αυτή η διεκδίκηση απέχει πολύ από την γενικευμένη άρνηση πληρωμής του συγκεκριμένου φόρου. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν (...) γνωρίζουν ότι η ανισοκατανομή του πλούτου εκφράζεται και με την κατοχή περιουσιακών στοιχείων, κυρίως ακινήτων. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι κοινωνική δικαιοσύνη και προτροπή των πάντων να μην πληρώσουν το τέλος επί των ακινήτων είναι έννοιες ασύμβατες και αντικρουόμενες μεταξύ τους» (το άρθρο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ