Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία

Παρά την εισαγγελική εντολή για λήξη της κατάληψης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν

Ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι διορίες τους στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, απ' όπου στέλνονται πανελλαδικά οι εντολές διακοπών ρεύματος. Η κατάληψη γίνεται ενάντια στο χαράτσι ακινήτων.

Την κατάληψη ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ και συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην επιχείρηση αλλά κατά τη διάρκειά της και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Στελέχη του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφτηκαν και χτες το χώρο της κατάληψης, όπως έκαναν και τη Δευτέρα, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα να καταργηθεί το αντιλαϊκό χαράτσι.

Τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία διέκοψε το ρεύμα στο κτίριο σταματώντας έτσι τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», μέσα από το οποίο γίνονται όλες οι συναλλαγές της ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών και οι εντολές διακοπής. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια αφού προηγουμένως η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αρνηθεί να κλείσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποστέλλει τις εντολές διακοπών.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, η κυβέρνηση απάντησε με την καλλιέργεια κλίματος φόβου. Τη Δευτέρα διατάχτηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Αστυνομία εμφανίστηκε στο χώρο της κατάληψης και χτες, έδωσε το «παρών» ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος είπε ότι η κατάληψη πρέπει να λήξει μέχρι τις 8 - 9 το βράδυ.

Ομόφωνα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συνέχιση της κινητοποίησης. Την απόφαση ανακοίνωσε τηλεφωνικά στον εισαγγελέα, με τον τελευταίο να φέρεται να δηλώνει ότι «η υπόθεση μετά από αυτό έχει φύγει από τη δική μου δικαιοδοσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράξενη αντίληψη (2014-11-06 00:00:00.0)
Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχή οικογένεια (2012-02-01 00:00:00.0)
Περιφρούρησαν και χτες την κινητοποίησή τους (2011-11-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα (2011-10-14 00:00:00.0)
Κατέλαβαν την υπηρεσία που εκδίδει το χαράτσι (2011-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ