Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η έκπτωση στους υπαλλήλους τον μάρανε...

Με τους χιλιάδες καταναλωτές που πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση, τα έβαλε ξανά χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται βεβαίως για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που το υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση της επιχείρησης να τους καταργήσει την έκπτωση που έχουν στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ΔΕΗ έχει ήδη επισημάνει ότι δεν μπορεί να καταργήσει την έκπτωση επειδή αποτελεί συμφωνία στο πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης. Γι' αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο, όχι ενός πολιτικού προσώπου, ή μιας κυβέρνησης, αλλά μιας πολιτικής, την οποία τώρα υποστηρίζουν και κάτω από την ίδια «στέγη» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., αλλά το ίδιο έκαναν αυτόνομα στο παρελθόν.

Είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης», που αντιμετωπίζει ως πρόβλημα της ΔΕΗ τις παροχές προς τους εργαζόμενους και όχι τις οικονομικές ζημιές που προκύπτουν από τις νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των ανταγωνιστών της. Πολύ περισσότερο ζημιώνεται η ΔΕΗ από την έμμεση χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, 89 εκατ. ευρώ μόνο το πρώτο 9μηνο του 2011, παρά από την έκπτωση προς τους εργαζόμενους. Πολύ περισσότερα χάνει από τις χαριστικές τιμές προς ενεργοβόρες επιχειρήσεις όπως π.χ. η «Αλουμίνιο ΑΕ», η οποία ανήκει σε όμιλο που έχει και ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν «χάσει» η ΔΕΗ και τα νοικοκυριά και το δημόσιο ταμείο, από τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους ιδιώτες της ενέργειας, αλλά και από την ίδια τη μετατροπή της ΔΕΗ σε ιδιωτική εταιρεία που νοιάζεται μόνο για τις τσέπες των μετόχων της και για κάθε «κοινωνική δράση» της, στέλνει και τον λογαριασμό. Ακόμη περισσότερα θα χαριστούν με το ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τη «μικρή ΔΕΗ», τις λιγνιτικές μονάδες, τις ΑΠΕ. Για να μη μείνει ούτε ίχνος, ακόμη κι αυτής της «στραβής» ΔΕΗ ΑΕ, στην οποία το δημόσιο έχει ακόμη, το 51%...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βροχή από απειλητικά «ραβασάκια» σε λαϊκά νοικοκυριά (2019-02-15 00:00:00.0)
Αντιλαϊκές «διευθετήσεις» από κυβέρνηση - ΔΕΗ ΑΕ (2017-10-12 00:00:00.0)
Υπαρκτές αντιθέσεις και «γιαλαντζί» αντιπαραθέσεις για τη ΔΕΗ (2017-03-29 00:00:00.0)
Ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις με τα μονοπώλια της Ενέργειας (2016-01-23 00:00:00.0)
Καταδικάζει 90χρονο ασθενή σε θάνατο κόβοντας το ρεύμα (2011-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ