Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ

ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του πιο σκληρού προγράμματος λιτότητας στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση και η τρόικα απέτυχαν παταγωδώς στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που αντιδρά βυθιζόμενη στην ύφεση (...) Το γεγονός ότι το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε διψήφιο ποσοστό, παρά τη φορολογική καταιγίδα στα εισοδήματα και τα ακίνητα που ανέβασε τα έσοδα του κράτους τον τελευταίο μήνα του περασμένου χρόνου στο επίπεδο των 6 δισ. ευρώ, οδηγεί την τρόικα και ακολούθως την κυβέρνηση σε ανασχεδιασμό του μίγματος της οικονομικής πολιτικής» (το θέμα στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).

ΟΧΙ! ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ: «Ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η πορεία των εσόδων του Δημοσίου το Δεκέμβριο. Αυξήθηκαν 9,1% περιορίζοντας έτσι σημαντικά την υστέρηση που σημειωνόταν στις εισπράξεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, ενώ ειδικά τα έσοδα από το τέλος ακινήτων ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για θετική πορεία των εσόδων και το πρώτο δίμηνο του 2012 (...) Το ερώτημα είναι πού πηγαίνουν αυτά τα έσοδα (...) άκρα του τάφου σιωπή για τις αντιπαραγωγικές δαπάνες. Γιατί το 2011 μέρος της υπέρβασης στις δαπάνες οφείλεται στην αυξημένη επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων σε αντιστάθμισμα για την κατάρρευση των εσόδων τους εξαιτίας της ύφεσης και της εισφοροδιαφυγής και του ΟΑΕΔ για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας. Προκύπτουν λοιπόν δύο θέματα: Πρώτον, η ανάγκη για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεύτερον, είναι άμεσης προτεραιότητας η ανάγκη για μείωση του κράτους» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ: «Χωρίς σαφή αντίληψη της κατάστασης, χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της (...) χωρίς καν αίσθηση των στιγμών, η χώρα πλέει ακυβέρνητη» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ: «Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κοινοβούλιο για άλλη μια φορά να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, δεν είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς ενημέρωση των πολιτών» (από δήλωση του Τσίπρα / στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ