Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μην πάθει τίποτα η ΕΕ

«Δε συμφωνώ ότι η Ευρώπη πέθανε. Θα συμφωνήσω όμως στο ότι η Ευρώπη, πράγματι, πεθαίνει. Και την πεθαίνει η πολιτική που ασκείται σε όλα τα επίπεδα της ΕΕ», είπε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και συνδικαλιστής με την παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης», Αντ. Σχετάκης, στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Εκφράζοντας την αγωνία του πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να πεθάνει» (σ.σ. εννοεί την ΕΕ) και ανέδειξε την ανάγκη «να βαδίσει τάχιστα στην κατεύθυνση της παραπέρα ολοκλήρωσής της». Για να γίνει αυτό ανέφερε μια σειρά μέτρα όπως «και κόψιμο χρήματος και έκδοση ευρωομολόγου και αναπτυξιακές πολιτικές και δανεισμό των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αλλαγή του καταστατικού με 1% και προστασία των κοινωνικών ιστών στις χώρες που πλήττονται και όχι μόνο, με ύπαρξη μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων».

Ολα αυτά για να σωθεί ο καπιταλισμός και ένας από τους βασικότερους διεθνείς οργανισμούς του που τσακίζουν τα δικαιώματα των λαών και δε διστάζουν να χύσουν ακόμα και αίμα προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Αυτές είναι οι έγνοιες του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ