Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να σπάσει η αλυσίδα των εκβιασμών

Η κυρίαρχη προπαγάνδα επιχειρεί με ψευτοδιλήμματα να εκβιάσει το λαό ότι η συναίνεση στα μέτρα που έρχονται τις επόμενες μέρες είναι αναγκαία, προκειμένου η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει το PSI και τη διευθέτηση των «εκκρεμοτήτων» που σχετίζονται με την επόμενη δανειακή σύμβαση. Σε διαφορετική περίπτωση, λένε, η χώρα κινδυνεύει να εκδιωχτεί από την Ευρωζώνη, εξέλιξη την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν καταστροφή και χάος. Πρόκειται για τον ίδιο εκβιασμό που κλιμακώνεται από δόση σε δόση και από μνημόνιο σε μνημόνιο, επειδή από τη μια βαθαίνει η κρίση, και μαζί της τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης, και, από την άλλη, ο λαός αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο την αστική πολιτική και τα κόμματά της.

Σ' αυτήν την αδίστακτη προπαγανδιστική επίθεση, η συγκυβέρνηση έχει την αγαστή συνεργασία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι εταίροι της στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, διαμηνύουν ότι χωρίς να ολοκληρωθεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τα νέα αντεργατικά μέτρα, δεν πρόκειται να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση. Θέλουν ο λαός να χολοσκάει για την ενδοκαπιταλιστική διευθέτηση που αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους της πλουτοκρατίας που το πληρώνει ο ίδιος, να τον εξαναγκάσουν να υποταχτεί στα νέα βάρβαρα μέτρα, που συνοδεύουν το νέο δάνειο και να το παρουσιάσουν σαν επιτυχία σωτηρίας. Του λένε: Βάλε πλάτη να περάσουν τα μέτρα για τους μισθούς και τις συντάξεις, που σε κάνουν φθηνότερο για το κεφάλαιο, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσει η συμφωνία για το νέο δάνειο. Αλλιώς, η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και θα γυρίσουμε πίσω στο '50.

Η στρατηγική συγκυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τρόικας είναι να γυρίσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός σε συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης προηγούμενων δεκαετιών, επειδή αυτό βολεύει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Το έχουμε ξαναπεί πως τα αντεργατικά μέτρα καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπιση του χρέους. Απειλούν τα λαϊκά στρώματα με έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, για να τα υποτάξουν στη σφαγή τους με τα νέα μέτρα. Σκόπιμα περιορίζουν τη συζήτηση στο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», για να κρύψουν ότι θεμέλιο κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας δεν είναι το νόμισμα, αλλά η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και οι εκμεταλλευτικές σχέσεις στα κράτη - μέλη που την απαρτίζουν.

Μόνο αν μια χώρα αποδεσμευτεί από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία μπορεί να διαμορφώσει όρους ευημερίας για το λαό της και εκεί πρέπει να κατατείνει η λαϊκή πάλη. Αυτό επιβεβαιώνει και η συζήτηση των τελευταίων ημερών για τις σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά και τους μισθούς, σαν προϋπόθεση για το επόμενο δάνειο, γεγονός που δείχνει ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις δε γίνονται για τα δάνεια και τα χρέη, αλλά για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο πιο φτηνά εργατικά χέρια και να γίνει πιο ανταγωνιστικό την περίοδο της αναιμικής ανάκαμψης από την κρίση, όταν αυτή έρθει. Οπως έγκαιρα προειδοποίησε το ΚΚΕ, κάθε υποχώρηση του λαού στους εκβιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του κάνει ακόμα χειρότερο τον επόμενο και τα μέτρα που τον συνοδεύουν. Τώρα πρέπει να σπάσει ο φόβος και ο φαύλος κύκλος. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργάνωση παντού, η λαϊκή συμμαχία να φέρει τα πάνω κάτω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ