Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχεδιάζει τα επόμενα αντιλαϊκά της βήματα

Ασταμάτητες οι βάρβαρες ανατροπές και ζητούμενο η αποτελεσματικότερη λειτουργία προς όφελος του κεφαλαίου

Νέα μέτρα και «πρόσθετες προσαρμογές» για λογαριασμό των μονοπωλίων ετοιμάζει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για όλο το 2012, όπως προκύπτει από διαρροές κυβερνητικών στελεχών. Το άμεσο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση όλων των βάρβαρων ανατροπών που περιέχονται στο προηγούμενο μνημόνιο και την προώθηση αλλεπάλληλων μέτρων για την ανταγωνιστικότητα και τη «δημοσιονομική προσαρμογή». Σ' αυτό το πλαίσιο, μέσα στη βδομάδα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τον αναπτυξιακό νόμο για τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Κεντρικός στόχος της συγκυβέρνησης παραμένει και η ολοκλήρωση του PSI, η οποία τοποθετείται στο τέλος Γενάρη, χωρίς έως τώρα να προσδιορίζεται το ύψος του «κουρέματος». Μεγάλο μέρος των επερχόμενων ανατροπών αφορά και στο δημόσιο τομέα, όπου, όπως διαρρέεται, η περιστολή δαπανών «μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση των θέσεων εργασίας», δηλαδή σε νέες απολύσεις. Στο περιθώριο των παραπάνω, η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή εξασφάλισε στο κεφάλαιο την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ κατά 99%, όπως ισχυρίζεται.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε χτες ότι «θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της», ενώ σημειωνόταν ότι «τα πάντα θα κριθούν μετά τη συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου που θα ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση». Ωστόσο, δεν αποκλείστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνδέοντας τη λειτουργία της κυβέρνησης με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν ανασχηματισμό, αν προκύψει πρόβλημα.

Η καλύτερη λειτουργία και συντονισμός της κυβέρνησης και γενικότερα η πάση θυσία ενίσχυση του μαύρου μετώπου που θα υλοποιήσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων, ήταν η διακηρυγμένη θέση με την οποία προσήλθε και ο Γ. Καρατζαφέρης στη χτεσινοβραδινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Μετά τη συνάντηση, που κράτησε για περίπου μία ώρα, δεν έκανε δηλώσεις. Φρόντισε όμως να δώσει το στίγμα, με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πριν τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «πάση θυσία συνάντηση τώρα» των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, ώστε «να σχεδιάσουμε και καταρτίσουμε μια εθνική πολιτική» για να περάσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ