Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πιάστηκαν στα πράσα

«Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και ειδικότερα των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών δεν είναι απλά κάποιο μακρινό σχέδιο, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το διάλογο - απάτη που έστησαν οι μεγαλοεργοδότες με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Το έγγραφο - φωτιά το οποίο βρέθηκε στο τραπέζι του "διαλόγου", κατά την πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στις 18 Γενάρη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, είναι η απόδειξη. Αυτοί που συνωμοτούν κατά της εργατικής τάξης, πίσω από τις πλάτες της, πιάστηκαν στα πράσα και αποκαλύφθηκαν (...) Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στόχος η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

Επιβεβαιώνεται πως στο στόχαστρο των "εταίρων" μπαίνει κάθε συλλογική διαπραγμάτευση και κατοχύρωση των εργαζομένων, ο ίδιος ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων, ώστε οι εργαζόμενοι να μένουν εντελώς απροστάτευτοι στις ορέξεις της εργοδοσίας και να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί (...) Η μείωση των μισθών θα οδηγήσει σε τρομακτικές απώλειες για τους εργαζόμενους, οι οποίες βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναπληρωθούν, ακόμα και αν τυπικά κάποια στιγμή στο μέλλον σταματήσει αυτή η αναστολή (...) Πρόκειται για κατάργηση και όχι αναστολή των συμβάσεων. Γιατί ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι μισθοί και μεροκάματα, που έγιναν κατορθωτά μέσα από διεκδικήσεις δεκαετιών και σε άλλη φάση του οικονομικού κύκλου, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επανέλθουν στη θέση τους, επειδή τυπικά θα λήξει κάποια στιγμή η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων.

Στους χώρους δουλειάς η απάντηση

Να τι συζητούν. Να τι ετοιμάζουν για τους εργάτες (...) "Για ένα να είναι σίγουροι: Οσο περνάει από το χέρι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα κάνουμε προσπάθεια οι χώροι δουλειάς να γίνουν κόλαση γι' αυτούς", υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ. Και κάλεσε τους εργάτες να δώσουν απάντηση και στα νέα αντεργατικά σχέδια, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς και να κλιμακώσουν την πάλη τους με την προκήρυξη νέας απεργίας στις αρχές Φλεβάρη, όπως προτείνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις» (το ρεπορτάζ μόνο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ