Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Αρνήθηκαν κινητοποίηση για τον «Κρητικό»

Αρνήθηκε την κλιμάκωση του αγώνα για 24ωρη παμπατραϊκή απεργία, παράλληλο αποκλεισμό της πόλης με συλλαλητήριο και αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ», η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ).

Η παραπάνω πρόταση έγινε από την «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΤΑΣ), σε συνεδρίαση που έγινε στο ΕΚΠ. Σε ανακοίνωσή της, η ΤΑΣ αναφέρει πως «η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, με υποκλίσεις στο κοινωνικό σύστημα, στην ΟΝΕ και την ελεύθερη αγορά, απέρριψε το πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, γιατί αποκαλύπτει τις ευθύνες τις κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των τραπεζών».

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι «η αντιπρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΠ για συλλαλητήριο στις αρχές του Μάρτη αποτελεί άλλοθι της τακτικής υποταγής και συναίνεσης που ακολουθεί και τονίζει χαρακτηριστικά πως η τακτική του "Στρίβειν διά του Αγώνος" δεν πιάνει στους εργαζόμενους» και καταλήγει: «Οι ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορούν να εξυπηρετηθούν και να προωθηθούν στον ενωμένο ταξικό αγώνα, ώστε να λειτουργήσει το εργοστάσιο της "ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ" με ευθύνη της κυβέρνησης και να αναπτυχθεί η κλωστοϋφαντουργία με δημόσια κλαδική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ