Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Εκβιάζει με απολύσεις και διαθεσιμότητες

Προκλητική και εκβιαστική στάση, κράτησε για μία ακόμα φορά η διοίκηση της «Σόφτεξ», στη χθεσινή τριμερή συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα και το Σωματείο Εργαζομένων, αρνούμενη να ανακαλέσει την αδικαιολόγητη απόλυση του εργαζόμενου Γ. Μαντούβαλου, υποδιευθυντή πωλήσεων της εταιρίας, ένα χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί. Την ίδια στάση διατήρησε και λίγες ώρες μετά κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής επιχείρησης Π. Νάιτ, και στις δύο συναντήσεις, αρνήθηκε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, προσθέτοντας έτσι μία ακόμα απόλυση, στα σχέδια διάλυσης της χαρτοβιομηχανίας. Για το μόνο που δεσμεύτηκε, ήταν ότι θα βρεθεί λύση για τη συνταξιοδότησή του, στον ένα χρόνο που του απομένει. Ακόμα πιο προκλητικός ήταν στην απόφαση που έχει λάβει η επιχείρηση να τεθούν σε υποχρεωτική άδεια 145 εργαζόμενοι στη μονάδα Χ2 της «Σόφτεξ», με πρόσχημα την ύπαρξη μεγάλου «στοκ» στην επιχείρηση από 24 Φλεβάρη μέχρι τις 4 Μάρτη. Ο διευθύνων σύμβουλος εκβίασε το σωματείο και στις δύο συναντήσεις ότι, αν δε βγουν σε άδεια, θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα...

Αβανταδόρικη, ήταν, για μία ακόμα φορά, η στάση του υφυπουργού Εργασίας, ο οποίος δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει την αδικαιολόγητη απόλυση με ...γραπτή παρέμβαση στη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ, όσον αφορά τις άδειες, θα αρκεστεί σε άλλη μία σύσκεψη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη και τη διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι η τακτική αυτή της εταιρίας να απολύει και να θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους συνεχίζεται, καθώς η κυβέρνηση παραμένει απαθής και δεν παίρνει τις ευθύνες που έχει γι' αυτήν την κατάσταση. Σήμερα το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων, θα συνεδριάσει για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ