Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόφαση για τις 14 Μάρτη

Στην πλατεία Αριστοτέλους το συλλαλητήριο που ανακοίνωσε χτες η Επιτροπή Αγώνα

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάρτη η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους και αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μαζική και δυναμική αντίδραση του λαού της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός καλείται να συμμετέχει μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά, να διεκδικήσει να μπει τέρμα στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», να πει «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, «ναι» στη δημόσια υποχρεωτική καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση εκλέχθηκε μέσα από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων 48 φορέων του νομού από την εργατική τάξη, την αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Στόχος της είναι να εκφράσει τις διαθέσεις αντίστασης της πλειοψηφίας του λαού και των εργαζομένων μέσα από τη διοργάνωση πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Να συμβάλει στο συντονισμό της δράσης, ώστε να εκφραστεί πιο αποφασιστικά η αντίθεση του λαού και των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΟΣΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, έβαλε στο στόχαστρο την κοινωνική ασφάλιση. Οι άνθρωποι του μεροκάματου, κάθε εργαζόμενος, αγρότης και επαγγελματοβιοτέχνης που συσπειρώνονται γύρω από τους φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή αγώνα, θέτουν ως άμεσο στόχο να εμποδίσουν την επικύρωση των νέων αντιλαϊκών ρυθμίσεων στη Βουλή και να απαιτήσουν να σταματήσει ο σικέ «κοινωνικός διάλογος» για το ασφαλιστικό που προγραμματίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Επιτροπή Αγώνα οργανώνει περιοδείες σε χώρους δουλιάς, στα χωριά, στα καταστήματα, για την ενημέρωση όλου του λαού, παράλληλα με μαζικές εξορμήσεις και συσκέψεις που οργανώνονται από τους φορείς που στηρίζουν την πρωτοβουλία.

«Η Επιτροπή Αγώνα σήμερα καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο. Να αναδείξει τη θέληση της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων, να αντισταθεί στις αντιασφαλιστικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης. Μιλώντας για τους στόχους της Επιτροπής, σημείωσε: «Μέσα από τη μεγάλη ευρεία σύσκεψη που έγινε προέκυψε η υπόσχεση όλων μας να δράσουμε ακούραστα για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερες δυνάμεις στο νομό, να συσπειρώσουμε ευρύτερο κόσμο και να ανοίξουμε μια σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών που να συγκλίνουν σε πρώτη φάση σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που ταυτόχρονα θα αποτελεί και απάντηση στους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους». Ανοίγουμε ένα ευρύτερο μέτωπο με τα λαϊκά στρώματα για να αντισταθούμε στη νέα αντεργατική κυβερνητική επέλαση. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος σήμερα, ιδιαίτερα μετά τις εμπειρίες των προηγούμενων «κοινωνικών διαλόγων» να χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά η αντίληψη του κοινωνικού εταιρισμού που προωθούν οι ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν μπορούν άλλο να εξαπατούν την εργατική τάξη, όσο κι αν πιστεύουν ότι μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ