Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» ΕΜΠΟΡΙΟ 2004
Και στην ούγια θα έχει τον... «κότινο»

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά μαγιό, μανικετόκουμπα, καπελάκια, σερβίτσια και δεκάδες ακόμα προϊόντα με αποτυπωμένο πάνω τους τον «κότινο», σύμβολο του... αρχαίου αθάνατου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Η «Αθήνα 2004», πιστή στις επιταγές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για εμπορευματοποιημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χτες ότι τα πρώτα (περίπου 100) ολυμπιακά προϊόντα με το σήμα των Ολυμπιακών του 2004, θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέχρι τέλη Μάρτη. Από την πώληση αυτών των προϊόντων η «Αθήνα 2004» και η ΔΟΕ θα εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές. Ο συνολικός τζίρος του προγράμματος εμπορίας αυτών των προϊόντων, αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. δραχμές, από τα οποία τα 12 δισ. θα εισπράξει η «Αθήνα 2004» και ένα σημαντικό ποσοστό θα δοθεί στη ΔΟΕ.

Τα ολυμπιακά προϊόντα θα πωλούνται σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα και σε άλλα σημεία πώλησης, τα οποία θα φέρουν σε εμφανές σημείο σήμα με την ένδειξη «Αυθεντικά προϊόντα πωλούνται εδώ». Τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν είναι: φόρμες, μπλουζάκια, φανέλες, μαγιό, πετσέτες, μπουρνούζια, τσάντες, σακίδια, καπελάκια, πορτοφόλια, ομπρέλες, πουκάμισα, γραβάτες, αδιάβροχα, μαντίλια, πουλόβερ, συλλεκτικά κύπελλα, κούπες, μαντίλια, πουλόβερ, καρφίτσες πέτου, κοσμήματα, μετάλλια, αναμνηστικά αντικείμενα.

Η «Αθήνα 2004» έχει εξασφαλίσει το ποσό των 872 εκατομμυρίων δρχ. από την υπογραφή εγγυητικών επιστολών με τις επτά κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την παραγωγή του πρώτου πακέτου των Ολυμπιακών προϊόντων που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2001. Από τις αρχές του 2002 θα ξεκινήσει το κύριο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι και το 2004.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αθήνα 2004» η γνησιότητα των προϊόντων προστατεύεται από προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας (ολογράμματα και λέιζερ, bar codes, ειδικά μαρκαρισμένες κρεμάστρες, ραμμένες ή αυτοκόλλητες ετικέτες με φανερά και κρυφά σημεία). Ακόμα, η «Αθήνα 2004», σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την Ελληνική Αστυνομία, έχει σχεδιάσει πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων στην αγορά για τον εντοπισμό πλαστών ολυμπιακών προϊόντων. Τα συνεργεία ελέγχου θα προβαίνουν σε κατασχέσεις πλαστών εμπορευμάτων, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι παραβάτες θα παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 200.000 δραχμών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Αθήνα 2004» στελέχη της εταιρίας επισκέφθηκαν σημεία λιανικής πώλησης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν καταστήματα που διακινούσαν μη αυθεντικά προϊόντα, τα φωτογράφισαν και αγόρασαν ορισμένα από αυτά. Οι καταστηματάρχες που πουλούσαν τα μη αυθεντικά προϊόντα ενημερώθηκαν με επιστολή, ώστε να αποσύρουν τα προϊόντα και να αποφύγουν τις νόμιμες κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ