Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Με μια στάση εργασίας αντιδρά η ηγεσία της ΟΣΠΑ

Σε νέα 3ωρη στάση εργασίας 9 π.μ.-12 μ. κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), οι οποίοι στις 9.30 π.μ. έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας, στη Λεωφ. Συγγρού και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Τη στάση εργασίας κήρυξε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), αντιδρώντας στην ψήφιση της τροπολογίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα μέχρι και 100% και τη νομιμοποίηση του διαμελισμού του ομίλου εταιριών της ΟΑ. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, αλλά υποβλήθηκε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ και το ΣΥΝ και η Βουλή διέκοψε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΠΑ, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η σημερινή κινητοποίηση, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) πρότειναν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με τρεις 24ωρες απεργίες (σήμερα, στις 14 και στις 28 Μάρτη), 4ωρες στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, πορείες κλπ., με κυρίαρχο αίτημα ΟΧΙ στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, άμεση ακύρωση του διαγωνισμού και ΟΑ 100% στο δημόσιο. Η πρόταση της ΕΣΚ, που περιλάμβανε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων, στις 28 Μάρτη, απορρίφθηκε από τις άλλες παρατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) ουσιαστικά δεν τάσσεται κατά του ξεπουλήματος της ΟΑ και οι όποιες αντιδράσεις της - κατά τεκμήριο στα λόγια - περιορίζονται στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΑ στους ιδιώτες.

Σε χτεσινή τους σύσκεψη τα προεδρεία των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά (ΕΚΑ και ΕΚΠ), των σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), της ΟΣΠΑ, της ΟΥΠΑΕ, της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ) και των Σωματείων της ΕΘΕΛ, των ΗΛΠΑΠ και των ΗΣΑΠ, αποφάσισαν 24ωρη απεργία στις 22 Μάρτη και συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, με κεντρικό αίτημα τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων μεταφορικών μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ