Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Αντισυνταγματικός και ο νόμος 2470/97

Την οριστική επίλυση παίρνει το θέμα του οικογενειακού επιδόματος, καθώς πέφτει και το τελευταίο «οχυρό» της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από το νόμο 2470/97. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδώσει απόφαση, που θα κρίνει αντισυνταγματικό και ανίσχυρο το νόμο 2470/97, με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να βαφτίσει το «οικογενειακό επίδομα» «οικογενειακή παροχή», με στόχο να αποφύγει την καταβολή ολόκληρου του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους.

Η υπόθεση εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο, έπειτα από παραπεμπτική απόφαση του Β` Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου. Πάντως, το θέμα έχει ήδη επιλυθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που είναι και οριστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεότερη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ελήφθη σε διάσκεψη (κεκλεισμένων των θυρών) και θα δημοσιευτεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Πάντως, η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να συμμορφωθεί άμεσα με τις δικαστικές αποφάσεις και προτίθεται να επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος και να παραπέμψει το θέμα στον προϋπολογισμό του 2002. Δηλαδή, αντί να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για διπλή καταβολή, σχεδιάζει να παρατείνει όσο γίνεται την καταβολή και να αναγκάσει έμμεσα τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν χιλιάδες αγωγές, προκειμένου να σταματήσει ο χρόνος παραγραφής, γεγονός που θα εξαντλήσει οικονομικά τους εργαζόμενους.

Δε λείπουν οι ...υποδείξεις και προτάσεις προς την κυβέρνηση ότι, εφόσον αποφασιστεί η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να «πετσοκοπεί» το συνολικό ποσό του επιδόματος, ώστε οι δύο σύζυγοι να παίρνουν μαζί οικογενειακό επίδομα στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα ή κατά τι μεγαλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ