Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Μεθαύριο η αγωνιστική κινητοποίηση

Η φιλομονοπωλιακή πολιτική, που οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες στη χρεοκοπία, στο στόχαστρο των μικρομεσαίων αγροτών

Σε κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη, θα προχωρήσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Λασιθίου μετά από απόφαση που πήραν σε πλατιά σύσκεψη που κάλεσαν οι πρωτοβάθμιοι αγροτικοί σύλλογοι, με αφορμή το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει.

Οι αγρότες του Λασιθίου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της γέφυρας Φρουζή, στα σύνορα Παχιάς Αμμου και Καλού χωριού, έως ότου δικαιωθούν.

Με ανακοίνωσή τους, ζητούν να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μείωση του κόστους παραγωγής, άμεση χρηματοδότηση των αγροτών, μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής, πάγωμα των αγροτικών δανείων, να μην ξεπουληθεί η ΑΤΕ κ.ά.

Σε δήλωσή τουμ στο «Ριζοσπάστη» ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «ΗΣΙΟΔΟΣ», Μανώλης Γερακιανάκης, αναφέρει: «Η οικονομική κατάσταση των αγροτών έχει φτάσει σε τέλμα. Τα νέα μέτρα θα βάλουν ταφόπλακα στην αγροτιά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αντίστασης παρά δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών στο δρόμο».

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Λασιθίου της ΠΑΣΥ χαιρετίζει την απόφαση των αγροτών του νομού να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα ενάντια, όπως σημειώνει, στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική που καταστρέφει τον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο. «Αυτή η πολιτική, τονίζει, έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που χρόνια τώρα συναποφασίζουν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ καθώς και η τρικομματική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Είναι η πολιτική που τσακίζει ταυτόχρονα τον μικρομεσαίο αγρότη, τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο με τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, προκειμένου να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.

Να αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε συνάντηση, στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία αγροτικών συλλόγων οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Λασιθίου, όπου είχαν τεθεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τα αιτήματά τους, στη βάση των οποίων και εκφράστηκε η πλήρης στήριξη του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η Ερώτηση που κατατέθηκε, αμέσως μετά, από βουλευτές του Κόμματος προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών για την προστασία του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ