Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν/Σ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Περικοπές στην υπηρεσία της προπαγάνδας

Το τυρί στη φάκα, προκειμένου να παγιδευτεί ο λαός και να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα, είναι το νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης για την περιστολή των δημόσιων δαπανών, που από χτες συζητείται στην Ολομέλεια.

Προβλέπει «εξοικονόμηση δαπανών» από τη μείωση των μισθωμάτων του δημοσίου, τη μείωση ειδικών γραμματειών, την κατάργηση των εξόδων παράστασης του προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και τη μείωση της αμοιβής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την κυβερνητική προπαγάνδα, τονίζοντας ότι πάει να περάσει τη λογική ότι θυσίες κάνουν όλοι, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο. Αυτό, τόνισε, γίνεται για να δεχθεί ο λαός τις βάρβαρες μειώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα, στη λογική ότι «είμαστε δίκαιοι με όλους», «κόβουμε από όλους» και άρα να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δε λέμε να μην περισταλούν οι κυβερνητικές δαπάνες που περιγράφονται, αλλά καλούμε το λαό να μην δεχθεί τη χειραγώγηση και την κίβδηλη προπαγάνδα». Καταλήγοντας, κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη για το πλωτό μουσείο «Νεράιδα» του εφοπλιστή Λάτση, στο οποίο δίνονται φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτείται ο εφοπλιστής, μπαίνει ιδιώτης επενδυτής στα κτίρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και μειώνονται ακόμα περισσότερο τα ψίχουλα που πλήρωναν οι ιδιοκτήτες σκαφών.

Μάλιστα, με τροπολογία, την απόσυρσή της οποίας ζήτησε το ΚΚΕ, επικυρώνονται νομοθετικά οι προδιαγραφές της «Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων», προκειμένου τα λιμάνια να ξεπουληθούν πιο εύκολα στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ