Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Κάλεσε Χρυσαυγίτες σε μνημόσυνο αντιστασιακών

Αμεση αντίδραση από το ΚΚΕ

Εκπρόσωποι της «Χρυσής Αυγής», μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πέλλας, παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο για τους 114 Γιαννιτσιώτες, που εκτελέστηκαν ομαδικά το Σεπτέμβρη του 1944 από τους Ναζί και τους Ελληνες συνεργάτες τους. Οι πολιτικοί απόγονοι των θυτών, των ταγματασφαλιτών που ματοκύλισαν τους Γιαννιτσιώτες αγωνιστές σε αγαστή συνεργασία με το Γερμανό φρούραρχο εγκληματία πολέμου Σούμπερτ, τόλμησαν να παραστούν στο μνημόσυνο, που έγινε στο μνημείο των πεσόντων.

Την παρουσία τους κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του Κόμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι και αποχώρησαν από την εκδήλωση. Τα στελέχη του ΚΚΕ κατέθεσαν στεφάνι αφού έληξε η επίσημη εκδήλωση και όταν αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, αλλά και όσοι συναγελάζονται μαζί τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η επίκληση από τη δημοτική αρχή της δημοκρατίας και της εκλογής της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή, είναι υποκριτική. Η Χρυσή Αυγή είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας. Είναι το όπλο του συστήματος, που εκπαιδεύεται στις πλάτες των μεταναστών για να χτυπήσει τους εργάτες, τους αγρότες, τους άνεργους, όσους αγωνίζονται και διεκδικούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ