Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Συγκροτούν αντιπολεμική επιτροπή

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής, ανέλαβαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Λουτρακίου Περαχώρας. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους, καλούν τους εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη των εργατικών κέντρων και σωματείων, τους μαζικούς φορείς και τις επιτροπές ειρήνης του Nομού Κορινθίας σε κοινή συνάντηση αύριο, Πέμπτη, 15 Μάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.

Εμείς οι γυναίκες, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, που φέρνουμε τη νέα ζωή στο φως με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τη συνέχιση, την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τους νέους βομβαρδισμούς του Ιράκ από αγγλοαμερικανικές δυνάμεις.

Πιστεύουμε βαθιά μέσα μας, υπογραμμίζουν αμέσως μετά, πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κατά των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, κατά του αιματοκυλίσματος των λαών. Κρίνουμε, επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής, πως η καταδίκη αυτής της κατάστασης δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι μας, αλλά να γίνεται κραυγή διαμαρτυρίας και δήλωση της απόφασής μας να δυναμώσουμε την αντιπολεμική κινητοποίηση του λαού, να αγωνιστούμε για να βάλουμε φραγμό στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: μέσα από την αντιπολεμική επιτροπή θα αγωνιστούμε για να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Θα παλέψουμε, για να απομακρυνθούν όλα τα πυρηνικά από την Ελλάδα και να κλείσει η βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο. Θα αγωνιστούμε για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να μη συμμετέχει η χώρα μας σ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ