Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκέψεις για τον Αβραμόπουλο και το «κίνημά» του

Για το «Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών» του κ. Αβραμόπουλου άκουσα πολλά εκείνο το βράδυ, από την TV κι από τον ίδιο, κι από σχολιαστές από τα «παράθυρα» δυο καναλιών. Ακουγα και κουνούσα το κεφάλι μου. Είναι πολλά χρόνια που «πέρασα ήδη τον Ρουβίκωνα» όπως λένε. Κι είδαν τα μάτια μου τόσα πολλά, άκουσα πολλούς. μια φορά άκουσα για λίγο περαστικός, τον Ελευθ. Βενιζέλο, που μιλούσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Κομμουνιστής ήμουν, μέλος της ΟΚΝΕ, πώς να σταθώ κουρασμένος να τον ακούσω!

Δε λέγω πόσους άλλους άκουσα κι ούτε για πόσους διάβασα. Μια ολάκερη ζωή δεν έπαψα να διαβάζω, για τις σκηνοθεσίες των εκλογών. Διάβασα, κι από τους δέκτες της TV είδα κι άκουσα και τον Ανδρέα Παπανδρέου (με το ζιβάγκο του) για το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο». Τα κατηγορούσε για να ξεγελάσει το λαό, κι όμως και στα δυο γονυκλινής προσκύνησε...

...Αυτά όλα, και όχι μόνο, σκεφτόμουν καθώς άκουγα τον Αβραμόπουλο και όσους, από τα «παράθυρα» -από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- μιλούσαν. Καταλαβαίνετε τις σκέψεις μου για τον Αβραμόπουλο και τους άλλους «σχολιαστές» με τα όποια ερωτήματά της. Με το αν γίνει και πότε θα γίνει το κόμμα του, κι αν γίνει, ποιο το όφελος για το λαό; αναρωτιόμουν... Κανένα απολύτως! Απαντούσα με σιγουριά...

Πήγε πριν από καιρό και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Κ. Στεφανόπουλο, και πρέπει να του είπε την πείρα του από την ίδρυση της ΔΗΑΝΑ. Υπάρχει και η πείρα του Σαμαρά. Κι όμως ο Αβραμόπουλος το τόλμησε! Ενα ακόμη χαρτί από την τράπουλα της άρχουσας τάξης στην πράσινη τσόχα του παιχνιδιού, για ξεγέλασμα του λαού, για εφεδρεία του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είτε αλλιώς: «Μια από τα ίδια» το κίνημα του Αβραμόπουλου.

Αυτά γενικά. Υπάρχει όμως και κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό και συγκεκριμένο, που αν δεν υπήρχε δε θα έγραφα καθόλου. Τον κ. Αβραμόπουλο τον θυμάμαι το Μάη του 1995, στην Πνύκα. Γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια από τη λήξη του πολέμου με τη συντριβή των χιτλερικών. Ανάμεσα στους ομιλητές ήμουν και εγώ. Οταν έφευγα με συγχάρηκε με κάποια κολακευτικά ο κ. Αβραμόπουλος. Θυμήθηκα ότι η ΠΕΑΕΑ είχε κάποια προβλήματα να λύσει με τη Δημοτική Αρχή και του το είπα.

- Ελάτε όποτε θέλετε κύριε Κεπέση να τα συζητήσουμε...

Και πήγα περισσότερες από δυο φορές. Κι ύστερα από συζητήσεις καταλήξαμε:

  • Την οδό Δροσοπούλου να την ονομάσουν Εθνικής Αντίστασης.
  • Στην πλατεία Κολιάτσου να γίνει μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
  • Σε θέση ανάλογη με εκείνη που είναι το «μπούστο» του Ζέρβα να μπουν οι προτομές του Στέφανου Σαράφη και του Αρη Βελουχιώτη.

Πέρασαν από τότε πάνω από πέντε χρόνια. Είδε κανείς να κάτι απ' αυτά;

Υπάρχει κάτι ακόμη σε βάρος του (δε λέγω τίποτε απ' όσα γίνονται ή όχι στο Δήμο). Κάτι σχετικό με την Εθνική Αντίσταση εννοώ.

Σε επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας (12/10/44) από το χιτλερικό ζυγό, που άκουσα να μιλά ο Αβραμόπουλος, δεν άκουσα ούτε μια φορά να λέγει για το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, που χάρη στους αγώνες τους, με ψυχή το ΚΚΕ, η ΑΘΗΝΑ χαρακτηρίστηκε ΑΔΟΥΛΩΤΗ. Η μόνη πρωτεύουσα από τις κατεχόμενες χώρες που πήρε την τιμητική αυτή διάκριση. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας και χαρακτηρίστε τον άνδρα.


Νίκανδρος ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ