Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γενική κατακραυγή για τη δίωξη του Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Δεν πρόκειται τέτοια γεγονότα να πτοήσουν τους κομμουνιστές που θα συνεχίσουν μπροστάρηδες στους αγώνες με το λαϊκό κίνημα ενάντια στα νέα δεσμά του «τρομονόμου», της συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ, της νομιμοποίησης της καταστολής των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, της καταπάτησης των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών, της κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες της Εύβοιας, οι χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του Κόμματος, με αφορμή τη δικαστική δίωξη - μετά από μήνυση της Αστυνομίας - που εκδικάζεται αύριο στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας - του γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, Θ. Παππά, κατηγορούμενου ως «υπεύθυνου» της πολιτικής εκδήλωσης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγινε στη Χαλκίδα στις 15-16 Σεπτέμβρη του 2000. Ανάλογες είναι και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις συναντήσεις που είχε κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας, χτες και προχτές, με φορείς, το Νομάρχη Εύβοιας, το Δήμαρχο Χαλκίδας και με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας που καταδίκασαν τέτοιες ενέργειες εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στη ΝΕ Εύβοιας και στο θεσμό του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ο δήμαρχος Χαλκίδας Χαράλαμπος Μανιάτης, στη δήλωσή του καταδικάζει την προσπάθεια να τεθεί «εκτός» με αστυνομικές διατάξεις και αναχρονιστικούς νόμους το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», να φιμωθεί η φωνή των νέων κομμουνιστών. Πιστεύουμε ότι η αποχαύνωση, η ναρκοκουλτούρα, ο οχαδερφισμός, η ιδιώτευση, το «δε βαριέσαι», οδηγούν τους νέους σε πολύ χειρότερες ψυχοφθόρες καταστάσεις απ' όσες φανταζόμαστε, ενώ αντίθετα η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, η συμμετοχή στους αγώνες, για μένα αποτελεί θεάρεστο έργο για τη νεολαία μας.

Πιστεύω ότι αυτή η φωνή πρέπει ν' ακούγεται, αυτή η φωνή δεν πρέπει να φιμώνεται και αυτή η φωνή πρέπει να μας συνταράζει όλους. Αντίθετα με αστυνομικές διατάξεις και νόμους δεν μπορεί να εξομοιώνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής νεολαίας, με ηγετική ρύπανση κάποιου κέντρου διασκέδασης.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Εύβοιας, Νίκος Παπανδρέου, επισημαίνοντας την κατάσταση πανικού στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση χτυπώντας παντού και νομίζοντας ότι θα υποτάξει και τρομοκρατήσει το λαϊκό φρόνημα, τονίζει: Στα πλαίσια, λοιπόν, του «εκσυγχρονιστικού» προγράμματος, οδηγείται ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ ως ταραξίας και υπεύθυνος συγκέντρωσης στα δικαστήρια.

Πιστεύω τέτοια ενέργεια βλάπτει σοβαρά έστω και τη λίγη αξιοπιστία που απέμεινε απ' τους έχοντες και κατέχοντες.

Τη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου μετέφερε στην αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρος Γιάννης και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ