Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Αγώνας για να φύγει το ΝΑΤΟ!

Εκδήλωση της Επιτροπής Φορέων Μαγνησίας, για τις επιπτώσεις από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου

Η αναγκαιότητα να σταματήσει άμεσα η χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου επισημάνθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βόλο η Επιτροπή Φορέων Μαγνησίας με θέμα: «Οι κίνδυνοι από τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου».

Μιλώντας στην εκδήλωση, που έγινε στο δημαρχείο Βόλου, ο Μ. Τριανταφυλλίδης, μέλος της Επιτροπής Φορέων, υπογράμμισε ότι το φιλειρηνικό κίνημα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης για τις συνέπειες και την καταστροφή που προκαλείται από τα πυρηνικά και τα όπλα μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ, αλλά και τον αγώνα για ν' αποχωρήσουν όλα τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και να φύγουν τα πυρηνικά και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Αναλύοντας τους κινδύνους από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, ο Νίκος Κατσαρός, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος», γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χημικών Βαλκανίων, αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, καθώς ο λαός της γειτονικής χώρας, στρατιώτες και φοιτητές που ήταν εκεί, εκτέθηκαν στους κινδύνους των τοξικών και των ραδιενεργών ρύπων που ρίχτηκαν στο περιβάλλον. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μηχανικοί, οι στρατιώτες που έρχονταν σε επαφή με οχήματα και όπλα, που μπορεί να σχετίζονταν με το ουράνιο, διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ κάλεσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να δώσει απαντήσεις για το τι είδους όπλα ή βαρέα οχήματα ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη Σερβία και από πού προέρχονταν.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Μιχάλης Σπυριδάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων», επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος είναι ένα μέσο επιβολής των ξένων συμφερόντων σε λαούς που δεν έχουν καμία ευθύνη. Και αφού υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ έχει αποδειχτεί ένας οργανισμός πρόκλησης πολέμων και πολλών δεινών σε βάρος των λαών, κάλεσε το φιλειρηνικό κίνημα να εντείνει την αντιιμπεριαλιστική πάλη του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, ενώ, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Π. Παπαδέλης, πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, Απ. Καζάκης και πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ