Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Οργανο αμερικανικής έμπνευσης

Καλούνται οι αντιστασιακοί να κινητοποιηθούν για να μην περάσει

Ενα από τα εργαλεία της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής που θέλει τη χώρα μας υποτελή και υπόλογη, είναι ο τρομονόμος που έφερε η κυβέρνηση κατ' εντολή των Αμερικανών, καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Η Ενωση καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλεί τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Αντίστασης, τα Παραρτήματά της, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στον τρομονόμο και να πάρουν πρωτοβουλίες για σχετικές διαμαρτυρίες.

Ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ, επισημαίνονται:

«Το δικομματικό κατεστημένο, μεθόδευσε και φέρνει, τώρα, στη Βουλή ένα νόμο που στο όνομα της πάταξης, δήθεν, της τρομοκρατίας, αποτελεί ένα παράδοξο όργανο της Διεθνούς Πολιτικής που εμπνευστής του είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αναπτύξει ειδική μεθοδολογία που συνίσταται στη χρήση των επιστημονικών κατακτήσεων σαν εργαλεία άσκησης της αποκρουστικής πολιτικής τους. Ενα απ' αυτά τα εργαλεία της εξωτερικής αμερικανικής πολιτικής, που θέλει τη χώρα μας υποτελή και υπόλογη, είναι ο σχεδιαζόμενος τρομονόμος.

Ετσι, οι συγκεκριμένες αλλαγές που απεργάζεται η κυβέρνηση δεν αποβλέπουν στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, αλλά σε θεσμικές αλλαγές που θα συνθλίψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αφού οι ΗΠΑ ενταφίασαν πρώτα τους Διεθνείς Οργανισμούς, τώρα προσπαθούν να ενταφιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες για να μπορέσουν να οικοδομήσουν άνετα τη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Με την αντικατάσταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ως αποδεικτικών στοιχείων, με την εξέταση του DNA γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί το οργανωμένο έγκλημα με την πολιτική δράση που θα καταγγέλλεται ως οργανωμένο έγκλημα, έτσι ώστε να χτυπηθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη πολιτική δράση».

Με βάση τις πιο πάνω διαπιστώσεις που έγιναν κατά τη συγκέντρωση και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 του μήνα και στην οποία συγκροτήθηκε ανοιχτή επιτροπή αγώνα στην οποία συμμετέχει και η ΠΕΑΕΑ, το ΔΣ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ:

όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που γίνονται ενάντια στον τρομονόμο, αλλά και να πάρουν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς, για την οργάνωση σχετικών διαμαρτυριών και την επίδοση ανάλογων ψηφισμάτων. Υπογραμμίζουμε ότι οι υπάρχοντες νόμοι είναι αρκετοί, εφόσον εφαρμόζονται, για να χτυπήσουν αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αιτωλοακαρνανία (2013-02-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών (2002-08-09 00:00:00.0)
Να καταργηθεί ο «τρομονόμος» (2001-07-12 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε από οκτώ μόλις βουλευτές! (2001-06-07 00:00:00.0)
Αμερικάνικη αναμόρφωση υποτελών (2001-03-17 00:00:00.0)
Στόχος τους όσοι δε σκύβουν το κεφάλι (2001-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ