Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Απαράδεκτη καθυστέρηση από το υπουργείο

Τη σκόπιμη κωλυσιεργία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που με αστήρικτες δικαιολογίες αναβάλλει συνεχώς την έκδοση των πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας νέου τύπου, το γνωστό ως «Κατάλληλο Πιστοποιητικό», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Σύμφωνα με το ΥΕΝ, έπρεπε η έκδοση των «κατάλληλων πιστοποιητικών», να είχε αρχίσει από την 1/1/2000.

«Το ΥΕΝ - τονίζεται - αγνόησε προκλητικά τις συνεχείς παραστάσεις και καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ που έγιναν στο ΥΕΝ αλλά και στην ηγεσία του, για την παρατηρούμενη καθυστέρηση της έναρξης των διαδικασιών που έθετε σε άμεσο κίνδυνο την έγκαιρη και απρόσκοπτη αντικατάσταση των πάνω από 35.000 διπλωμάτων και πτυχίων όλων των ειδικοτήτων, που θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί μέχρι την 1/1/2002».

Η οργή όμως και η αγανάκτηση των μηχανικών και γενικότερα των ναυτεργατών έφθασαν στο αποκορύφωμά τους όταν άκουσαν εμβρόντητοι από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι λόγο τεχνικού προβλήματος θα καθυστερήσει για ένα με ενάμιση (!) μήνα η υποβολή των δικαιολογητικών.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι σε βάρος του κλάδου μας και θα παλέψουμε για να μην περάσουν τα αντιναυτεργατικά σχέδιά τους, που αποβλέπουν στον επαγγελματικό αφανισμό των Ελλήνων ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ