Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων

Απεργία ενάντια σε απολύσεις και στην καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Με νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση απαντούν οι εργαζόμενοι στις Εταιρείες Ανεφοδιασμού Αεροπορικού Καυσίμου, στην προσπάθεια των εταιριών να ανατρέψουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μειώνοντας κατά πολύ τις αποδοχές των εργαζομένων και να απολύσουν ορισμένους από αυτούς.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής των εταιριών είναι η εταιρία ΕΚΟ που θέλει 24 από τους εργαζόμενους που απασχολεί σήμερα στον ανεφοδιασμό να τους απολύσει έτσι ώστε: 16 από αυτούς να τους ωθήσει στην πρόωρη συνταξιοδότηση και τους υπόλοιπους 8 να τους απολύσει και να τους επαναπροσλάβει όχι πλέον η ΕΚΟ, αλλά η SAFCO, που είναι κοινοπραξία των εταιριών ΕΚΟ, MOBIL, SHELL και BP και θα λειτουργήσει στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Μόνο που η επαναπρόσληψή τους επιχειρείται να γίνει με μείωση των αποδοχών τους κατά 30% περίπου.

Η νέα κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια, αλλά και κλιμάκωση της προηγούμενης τριήμερης απεργίας, που άρχισε την προηγούμενη Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν σχεδόν καθολική. Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να εργαστούν στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, χωρίς την ακύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που επιχειρούν οι εταιρίες καυσίμων με την αλλαγή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η απεργία, που θα γίνει στα αεροδρόμια Ελληνικού (Ανατολικό - Δυτικό), Θεσσαλονίκης, Κρήτης (Ηρακλείου - Χανίων), Κέρκυρας και Ρόδου και στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαίου Αττικής και στις φορτώσεις των Διυλιστηρίων Αεροπορικού Καυσίμου, θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και θα λήξει την Κυριακή τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ