Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδήλωση - συζήτηση με την Αλέκα Παπαρήγα

Εκδήλωση - συζήτηση για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Χρηματοπιστωτικού συστήματος και Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τη Δευτέρα, 19 του Μάρτη, στις 7μ.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ενωση επιχειρούν ένα συντριπτικό χτύπημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας και της υγείας. Οι κατακτήσεις σκληρών και αιματηρών αγώνων της εργατικής τάξης, θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας και της ασυδοσίας των πολυεθνικών, διαμορφώνεται το πιο αντιδραστικό και απάνθρωπο σύστημα που έχουμε γνωρίσει.

Οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, απαιτούν ένα δημόσιο καθολικό σύγχρονο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα περιλαμβάνει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.

Ομως η αντιδραστική πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προσαρμόζει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης στη γενικότερη τάση που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία, όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται όλο και λιγότερο, όπως και όλο λιγότερο θα εκπληρώνονται οι κοινωνικές τους ανάγκες».

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε - Αντεπίθεση τώρα! Υπάρχει λύση» υπογραμμίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις και καλούν σε παλλαϊκό αγώνα άμεσα, σε μετωπική αντιπαράθεση εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, ΕΒΕ, με την εργοδοσία και το κεφάλαιο, υπογραμμίζοντας πως η σύγχρονη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, που θα εξασφαλίζει τις ανάγκες των εργαζομένων χωρίς καμία νέα επιβάρυνση σε βάρος τους και με αύξηση της συμμετοχής κράτους - εργοδοτών, είναι ώριμο δικαίωμα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ