Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Δυο νέοι φορείς «απασχολησιμότητας»

Δυο νέα «επιχειρησιακά» προγράμματα, ένα επαγγελματικής κατάρτισης και ένα ενίσχυσης της απασχόλησης, θα αναλάβει να υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, ώστε με πόρους κύρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προωθήσει ακόμη περισσότερο την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Χτες υπογράφτηκε η σχετική συμφωνία μεταξύ του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση και της αρμόδιας Κοινοτικής Επιτρόπου Α. Διαμαντοπούλου, σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο.

Αποκαλυπτική για τις σκοπιμότητες των δυο νέων αυτών προγραμμάτων ήταν η Α. Διαμαντοπούλου στην ομιλία της, καθώς είπε: «Υπάρχει λοιπόν ένας σαφής στόχος που είναι η πλήρης απασχόληση. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου υπάρχει μία πολιτική, η οποία έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και είναι η στρατηγική για την απασχόληση». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει υποβάλει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση, όπου διατηρεί την ευρωπαϊκή γραμμή των 4 αξόνων, δηλαδή την απασχολησιμότητα, την προσαρμοστικότητα, την επιχειρηματικότητα και τις ίσες ευκαιρίες», για να καταλήξει ότι «το Κοινοτικό Πλαίσιο είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική».

Πρέπει να σημειωθεί ότι με τον όρο «πλήρης απασχόληση», η Α. Διαμαντοπούλου δεν εννοεί σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, αλλά... δουλιά «για όλους», στα πλαίσια της μερικής απασχόλησης, της υποαπασχόλησης, της απασχολησιμότητας...

Μα και ο υπουργός Εργασίας, στην εκτενή ομιλία του, επισήμανε ότι τα δυο προγράμματα θα βοηθήσουν «στη δημιουργία της δυνατότητας της χώρας μας να περάσει στις καινούριες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης που διαμορφώνονται λίγο ως πολύ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ