Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αυθαίρετη απόφαση για μεταστέγαση

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ, να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του υποκαταστήματος του ιδρύματος στη Λάρισα, σε κτίριο που θα νοικιάσει μακριά από το κέντρο της Λάρισας (οδός Φαρσάλων), χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, καταγγέλλουν, σε ανακοίνωσή τους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα Σωματεία των Συνταξιούχων και οι Σύλλογοι Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Στην ανακοίνωσή τους, υπενθυμίζουν ότι το Φεβρουάριο ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης είχαν διαβεβαιώσει ότι το νέο υποκατάστημα θα χτιστεί στη θέση που είναι τώρα το παλιό (Ασκληπιού και Ηπείρου) και ότι μέχρι να οικοδομηθεί θα νοικιαστεί κτίριο στο κέντρο της πόλης (οδός Ρούσβελτ) για τις υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ θα υπάρξει νέα προκήρυξη για να βρεθεί χώρος και για τις διοικητικές.

Τονίζουν, δε, ότι με έκπληξη μαθαίνουν πως ακυρώνεται η απόφαση και η Διοίκηση ζητά προφορικά από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Φαρσάλων να γίνει μείωση της προσφερόμενης τιμής για να είναι ίση ή χαμηλότερη από τις άλλες, έτσι ώστε να γίνει δεκτή η δική του προσφορά.

Και καταλήγουν: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή, την οποία θεωρούμε εμπαιγμό, καθώς δεν εξυπηρετεί ούτε τα οικονομικά συμφέροντα του ΙΚΑ, αλλά ούτε τους ασφαλισμένους που θα υποστούν αφάνταστη ταλαιπωρία και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, αφού ο κάθε ασφαλισμένος χρειάζεται για την υπόθεσή του να επισκέπτεται το ΙΚΑ τρεις και τέσσερις φορές ημερησίως για αντικειμενικούς λόγους (παρακλινικές εξετάσεις, επίσκεψη σε γιατρούς κ.ά.).

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την απόφαση, η οποία μας δημιουργεί έντονα ερωτήματα για το αν υπάρχουν συμφέροντα απ' αυτήν την ενοικίαση, επιμένουμε στις αρχικές μας προτάσεις και ζητάμε να μην υλοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ