Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στις αυξήσεις στο ρεύμα

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις που η τρικομματική συγκυβέρνηση έβαλε στα τιμολόγια του ρεύματος, οργάνωσε, χτες το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ).

Οπως επεσήμαναν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, οι αυξήσεις αυτές που έρχονται να προστεθούν στις άλλες που επιβλήθηκαν το 2011 και 2012, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι το καλοκαίρι, θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά σε αδυναμία πληρωμής, άρα στο σκοτάδι και στην παγωνιά, αφού δεν μπορούν να βάλουν ούτε πετρέλαιο. Σήμερα, γίνονται πάνω από 1.000 διακοπές ρεύματος ημερησίως, λόγω αδυναμίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στο ήδη ακριβό ρεύμα και στα χαράτσια.

Κι όλα αυτά για να κερδίζουν περισσότερα οι μέτοχοι της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, την οποία θέλουν να παραδώσουν εξ ολόκληρου στα μονοπώλια, στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης συνολικά του τομέα της Ενέργειας, που αποτελεί νέα πηγή κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΕΚΛ καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική μέχρι την ανατροπή της κι άμεσα να διεκδικήσουν:

  • Να μην εφαρμοστεί, στην πράξη, καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.
Παρέμβαση και ενάντια στις αυξήσεις στα διόδια

Παρεμβαίνοντας πολύπλευρα στην επίθεση που δέχεται το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) καταγγέλλει την απόφαση της δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων, στο Αιγίνιο, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, την οποία εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Το ΕΚΛ επισημαίνει ότι οι μειώσεις που εξήγγειλε η εταιρεία σε κάποιους σταθμούς μένουν χωρίς αντίκρισμα τη στιγμή που προστίθενται νέοι σταθμοί μετωπικοί και πλευρικοί σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ, αλλά και στην Εγνατία».

Και συνεχίζει: «Η νέα αύξηση έρχεται σε μια περίοδο που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, που το ένα χαράτσι έρχεται πίσω από το άλλο, που γιγαντώνεται η ανεργία, κάνοντας μαύρη τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ