Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα στα μέσα σταθερής τροχιάς

Σε κοινή 24ωρη απεργία προχωράνε την επόμενη βδομάδα αστικές συγκοινωνίες και σιδηρόδρομος. Εντείνεται η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Απάντηση στη συκοφάντηση των απεργών, να δώσει η ενιαία πάλη για συγκοινωνίες υπέρ του λαού (φωτ. από κινητοποίηση ΜΑΣ - ΠΑΜΕ για δωρεάν μετακίνηση ανέργων - φοιτητών - ΑΜΕΑ)
Απάντηση στη συκοφάντηση των απεργών, να δώσει η ενιαία πάλη για συγκοινωνίες υπέρ του λαού (φωτ. από κινητοποίηση ΜΑΣ - ΠΑΜΕ για δωρεάν μετακίνηση ανέργων - φοιτητών - ΑΜΕΑ)
Με νέες κινητοποιήσεις απαντάνε σήμερα τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) στην επίθεση της συγκυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων, καλλιεργώντας το φόβο και τη συκοφαντία. Σήμερα στο μετρό προχωράνε σε 24ωρη απεργία, ενώ στον ηλεκτρικό και το τραμ σε στάση εργασίας από 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ. στο πλαίσιο της οποίας θα κάνουν Γενική Συνέλευση.

Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση εντείνει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομες τις κινητοποιήσεις των δύο προηγούμενων ημερών και την εισαγγελική παρέμβαση για τον τρόπο που γίνεται η απεργία και για την παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων. Την ποινικοποίηση του αγώνα συνοδεύει η συκοφάντηση, την οποία έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο τα αστικά μέσα ενημέρωσης, με «υλικό» που τους προμηθεύει η κυβέρνηση περί «προνομιούχων» εργαζομένων, με συνεχείς αναφορές στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και άλλα παρόμοια. Συνολικά την προσπάθεια αυτή ενισχύουν οι φήμες περί επίταξης των εργαζομένων.

Χτες, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου, μετά τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης που κάνει λόγο για εργαζόμενους που απεργούν θεωρητικά και διοχετεύει στη δημοσιότητα από το υπουργείο Μεταφορών ποσοστά της απεργίας. Επιπρόσθετα, ζήτησε και την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση της απόφασης.

Κοινή απεργία την επόμενη βδομάδα

Χτες, έγινε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των συνδικάτων στις αστικές συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων με στόχο την πραγματοποίηση κοινής 24ωρης απεργίας την επόμενη βδομάδα και περαιτέρω συντονισμό της δράσης. Επίσης, αποφασίστηκε ότι εάν πραγματοποιηθούν οι απειλές για την επίταξη των απεργών του μετρό τότε το σύνολο των συνδικάτων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν και καταδίκασαν τη συγκυβέρνηση για την ποινικοποίηση του αγώνα και έθεσαν το πλαίσιο που πρέπει να διεκδικήσουν με την πάλη τους οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ