Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Αντιδρούν στην περικοπή των μισθών

Προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση στην Ομόνοια και μαζική και μαχητική πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στην εντεινόμενη απαξίωση της ΕΑΒ και στην πλήρη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που θα έχει ως επίπτωση την κάθετη πτώση των μισθών τους κατά 60%, σε σχέση με τους μισθούς του 2009.

Στο Γενικό Λογιστήριο συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά παρέκκλιση στην εφαρμογή του νόμου, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η τόσο μεγάλη μείωση οφείλεται στο ότι ...είχαν υψηλούς μισθούς. Τελικά, ορίστηκε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΕΑΒ, την ερχόμενη Τρίτη, με θέμα την πορεία της ΕΑΒ.

Σε αυτές τις εξελίξεις σημαντικές είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΒ, των δυνάμεων της ΔΑΚΕ και της «Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» (απαρτίζεται από στελέχη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και «ανεξάρτητους»), που μαζί με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό των εργαζομένων καλλιεργώντας αυταπάτες περί εξαίρεσης της ΕΑΒ από το ενιαίο μισθολόγιο.

Η «Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΔΕΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα τόσο για τις πολιτικές των κυβερνήσεων, όσο και για τη στάση των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Σωματείου και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ