Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ»
Καταψήφισε το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Καταψήφισε το ΚΚΕ το ψήφισμα της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση Κανονισμού της Κομισιόν για το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η «Εγγύηση για τη νεολαία» εμφανίζεται σαν διασφάλιση θέσεων εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στους νέους έως 25 ετών που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ή έχουν απολυθεί, με στόχο να μη μένουν στην ανεργία για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Πέρα από τα παραπάνω εύηχα, αποτελεί εργαλείο για την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρόκειται για προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας, που μεταφράζονται για τις επιχειρήσεις σε φθηνό εργατικό δυναμικό και για τους νέους σαν απασχόληση χωρίς δικαιώματα που θα τους οδηγήσει και πάλι σύντομα στην ανεργία.

Αιτιολογώντας την καταψήφιση, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, τόνισε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα γιατί με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, καταλήγει στην ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, με εισφοροαπαλλαγές, μείωση μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, με δυο λόγια ένταση της εκμετάλλευσης της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης στο έπακρο.

Ψευτοκατάρτιση με παροχή δεξιοτήτων μιας χρήσης, παροχή ζεστού χρήματος στις επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων εργαζομένων, με απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, επιδότηση μέρους του μισθού των νέων εργαζομένων κλπ., ένταση της εκμετάλλευσης των νέων στο όνομα της εύρεσης δουλειάς, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

Το σχήμα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα, τόσο από τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ (μισθός 518 ευρώ για τους νέους έως 25 χρονών, ΜΚΟ - δουλεμπορικά γραφεία κ.ά.).

Η πάλη της νεολαίας, η συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που γεννάει την ανεργία και τη φτώχεια, για τη Λαϊκή εξουσία και οικονομία, είναι η μοναδική ελπίδα των νέων ανθρώπων να αποτινάξουν το ζυγό της εκμετάλλευσης, να ζήσουν ζωή με δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα όφελος για τον αλβανικό λαό(2010-07-10 00:00:00.0)
Ενισχύεται η ιμπεριαλιστική ΕΕ(2010-07-10 00:00:00.0)
Συντονισμός επίθεσης από ΗΠΑ και Ευρωκοινοβούλιο(2007-05-26 00:00:00.0)
Με τις ιμπεριαλιστικές αλλαγές στον ΟΗΕ(2005-10-02 00:00:00.0)
Περιφρόνηση στη λαϊκή ετυμηγορία.(2005-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ