Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία του Φλεβάρη

Καλεί σε άμεσες γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ προκήρυξε η ΓΣΕΕ μέσα στο Φλεβάρη, πήρε η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει αναλυτικό κάλεσμα στους εργαζόμενους για να δώσουν τη σκληρή απεργιακή μάχη με τρεις βασικές αιχμές: την υπεράσπιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διεκδίκηση μισθών με αυξήσεις, την προστασία των ανέργων, την οργάνωση της μάχης ενάντια στη φοροεπιδρομή που τσακίζει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου σημειώνει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, όλοι οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε και να συναινέσουμε με την κατάργηση των ΣΣΕ, το κτύπημα της ταξικής, συλλογικής οργάνωσης που είναι τα σωματεία, την επιβολή της ατομικής βαρβαρότητας με όρους σύγχρονης δουλείας.

Σήμερα υπάρχει πείρα στους εργαζόμενους του κλάδου. Οπου τα σωματεία συναίνεσαν, οι εργαζόμενοι υπέκυψαν στις απειλές και τους εκβιασμούς, δέχτηκαν τις μειώσεις (για να έχουν δουλειά), όπως υπόσχεται και απειλεί πάντα η εργοδοσία. Τα έχασαν όλα και μειώσεις έγιναν και απολύσεις και μεγάλες καθυστερήσεις μισθών. Οπου αντιστάθηκαν και αντιστέκονται, αποκρούσανε την επίθεση και δεν πέρασε το σάρωμα των δικαιωμάτων τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ΣΣΕ, η ΕΓΣΣΕ και οι Κλαδικές Συμβάσεις μας είναι τα θεμέλια των δικαιωμάτων μας. Πάνω εδώ κτίστηκαν όλα, μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση. Οχι μόνο δεν πρέπει να τα παραδώσουμε, αλλά καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε γενικό ξεσηκωμό με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να επιβάλλουμε την υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων».

Ταυτόχρονα, όμως, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, η Ομοσπονδία καλεί «όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, να οργανώσουμε άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνει συζήτηση πάνω στο πλαίσιο των Κλαδικών ΣΣΕ, να τα βελτιώσουν με τις δικές τους προτάσεις, να συζητήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις διεκδίκησης, να δημιουργηθεί αγωνιστικό κλίμα, με απόφαση για συμμετοχή στη Γενική Πανεργατική Απεργία του Φλεβάρη».

Συσκέψεις για την οργάνωση της απεργίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να οργανώσει άμεσα συσκέψεις σωματείων σε Αττική, Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, όπου θα ακολουθούν περιοδείες στους χώρους δουλειάς και συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις που οργανώνουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ