Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθλια προπαγάνδα

«

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται», «οι κινητοποιήσεις είναι παράνομες». Με αυτές τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες φράσεις υποδέχτηκαν τα αστικά μέσα ενημέρωσης και τις χτεσινές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κοινωνικά αντανακλαστικά, να στρέψουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες ενάντια στον αγώνα αυτό. Την ίδια ώρα σχεδόν χορωδιακά αναμασούσαν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί προνομιούχων εργαζομένων και εργαζόμενων που δεν απεργούν αλλά παίρνουν άδεια ή ρεπό.

Γιατί τα λέγανε όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης της αστικής τάξης;

Για να ξεχάσει ο λαός την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίσταται όλο το χρόνο, λόγω της αυξανόμενης καθυστέρησης των δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς μεγάλο τμήμα του στόλου τους έχει ήδη παροπλιστεί, απόρροια της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής. Για να ξεχάσει ότι η τιμή των εισιτηρίων αυξάνεται συνεχώς και το προσωπικό στις συγκοινωνίες έχει μειωθεί σε βαθμό που τίθεται ζήτημα ασφαλούς μετακίνησης. Οτι και στις συγκοινωνίες οι εργαζόμενοι βλέπουν για πολλοστή φορά τους μισθούς τους να μειώνονται, στοιχείο της υποβάθμισης των υπηρεσιών.

Και όλα αυτά γίνονται για να υπηρετηθεί ο βασικός στόχος. Να ανακτηθεί και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου που, μεταξύ άλλων, έχει στην ιδιοκτησία του και τα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα περί ταλαιπωρίας των δύσμοιρων των επιβατών, η οποία (ταλαιπωρία) πάντοτε προκαλείται από τους αγώνες των εργαζομένων και ποτέ από τις αντεργατικές πολιτικές και οι οποίοι (επιβάτες) είναι μια αταξική κοινωνική κατηγορία ιδιαίτερα ευπαθής στην ταξική πάλη!!!...


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ