Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Οργάνωση της πάλης ενάντια σε λιμάνια - εργασιακά γκέτο

Καλεί σε σύσκεψη αύριο στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Η υπεράσπιση των λιμανιών από τα μονοπώλια είναι προϋπόθεση για την υπεράσπιση και όσων δουλεύουν σε αυτά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η υπεράσπιση των λιμανιών από τα μονοπώλια είναι προϋπόθεση για την υπεράσπιση και όσων δουλεύουν σε αυτά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Με περιοδείες, συσκέψεις, προσπάθεια που έρχεται να συμπληρώσει η χτεσινή ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια, οι δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης Δημοκρατική Ενότητα δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που προωθεί η συγκυβέρνηση με γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Επιχείρηση που συνδυάζεται με τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων - όπως έδειξαν οι προκλητικές προτάσεις του ΟΛΠ στις διαπραγματευτικές συναντήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ σε υπαλλήλους και λιμενεργάτες - προκειμένου τα λιμάνια να παραδοθούν «καθαρά από εργασιακά δικαιώματα». Στα πλαίσια αυτά, αύριο Πέμπτη η Δημοκρατική Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους του ΟΛΠ σε σύσκεψη στις 6 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά.

Η ΔΕ σημειώνει ότι σύμφωνα και με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας προωθείται στα λιμάνια το «μοντέλο» της COSCO και «από την άποψη αυτή, η πρόταση της Δημοκρατικής Ενότητας στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), και στους Λιμενεργάτες, για την οργάνωση της πάλης με στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ το 2013, είναι υπόθεση κρίσιμης σημασίας».

Οι προτάσεις της ΔΕ είναι: Να δοθεί πρώτη άμεση απάντηση, με προειδοποιητική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο ΥΕΝ. Συντονισμός της πάλης με τους εργαζόμενους σε πλοία, ναυπηγεία, με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα.

«Να μην επιτρέψουμε ο Πειραιάς να μετατραπεί σε Οικονομική Ζώνη εργασιακού μεσαίωνα. Το ΕΚΠ να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Να δοθεί με αποφασιστικότητα η μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας του Φλεβάρη που θα είναι σταθμός για την κλιμάκωση της δράσης για υπογραφή ΣΣΕ στα λιμάνια.

Στήριξη του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, την πάλη ενάντια στα χαράτσια, τη φοροληστεία, για μέτρα προστασίας ανέργων.

Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να απαντήσουμε σε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση πιο αποφασιστικά».

Διεκδικεί: Κατάργηση του νόμου 4024 και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων που τσακίζουν τις ΣΣΕ στα λιμάνια. Αρση κάθε διαφοροποίησης και διαχωρισμού σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλα τα Λιμάνια. Απορρόφηση όλων των λιμενεργατών και ένταξή τους στους αντίστοιχους οργανισμούς. Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

«Είναι προς το συμφέρον του λαού - σημειώνει - τα λιμάνια, οι μεταφορές γενικά, να είναι λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ