Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
«Οχημα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

Tις απαράδεκτες συνθήκες και τους μισθούς πείνας με τους οποίους απασχολούνται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» που «τρέχουν» με το αζημίωτο διάφορες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» κατήγγειλε χτες με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τους εργαζόμενους στη ΜΚΟ «Αθηνά».

Εκτός από τους μισθούς πείνας, τόνισε, εξαναγκάζονται σε συμβάσεις που δεν επιτρέπουν ανάπαυση, πληρώνονται με καθυστέρηση, τους αναγκάζουν να δουλεύουν σε βάρδιες ή σε αντικείμενο διαφορετικό από την ειδικότητά τους. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις διάφορες ΜΚΟ και οι εργαζόμενοι να έχουν πλήρη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος είπε ότι τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ειδικών ομάδων ανέργων δεν είναι ούτε διορισμοί, ούτε προσφορά θέσεων εργασίας αλλά «μια ιδιότυπη σχέση εργασίας, ένα πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ». Σκοπός τους, ανέφερε, είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας για περιορισμένο διάστημα πέντε μηνών που δεν έχει σχέση με το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν καθώς το πρόγραμμα δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων.

Στην παρέμβασή του, ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός με την απάντησή του ομολόγησε ότι σκοπός του προγράμματος δεν είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Πρόκειται, είπε, για πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία τους με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα με την μισοεργασία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που οδηγεί σε πάμφθηνη εργατική δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ