Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Τραγικές διαστάσεις έχουν πάρει οι ελλείψεις προσωπικού στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, όπως αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτό. Αυτή τη στιγμή λείπουν απ' το νοσοκομείο 265 άτομα, εκ των οποίων το 57,7% αφορά τη νοσηλευτική υπηρεσία και το 11,5 αφορά τον εργαστηριακό και τεχνολογικό τομέα. Τους 11 μόλις φτάνουν οι τραυματιοφορείς ασθενών που εξυπηρετούν όλο το νοσοκομείο (3 το πρωί, 2 το απόγευμα και 1 τη νύχτα), επιφέροντας μεγάλη καθυστέρηση σε εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπέρηχους και άλλες εκτιμήσεις.

Κοντά σε αυτά, περιστατικά λιμνάζουν στις κλινικές και στους διαδρόμους του νοσοκομείου πάνω σε φορεία και ράντζα, τα χειρουργεία καθυστερούν, όπως και τα εξιτήρια των ασθενών. Μόνο στη διάρκεια της εφημερίας στα Επείγοντα Περιστατικά οι προσελεύσεις των ασθενών ξεπερνούν τις 1.000 και απ' αυτούς 160-200 εισάγονται για νοσηλεία με αποτέλεσμα να είναι μονίμως κατειλημμένες οι 650 κλίνες και να χρειάζονται 100-120 ράντζα.

Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν γίνει προσλήψεις με το απαραίτητο προσωπικό. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν οδυνηρά αποτελέσματα μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο δέκα πολύτιμων κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τις τελευταίες μέρες. Επίσης, παραμένουν κλειστοί χώροι και κλινικές όπως αυτή των Νεογνών και η Ουρολογική η οποία λειτουργεί ως κοιτώνας γιατρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ