Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο...

Εντυπωσιακά κέρδη ανακοινώνουν τις τελευταίες μέρες εταιρείες της Αυστραλίας αλλά «πακέτο» με μαζικές ...απολύσεις, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Για παράδειγμα, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία «Telstra» ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 648 θέσεις εργασίας, όταν πριν από δύο βδομάδες ανακοίνωνε κέρδη - ρεκόρ ύψους 1,6 δισ. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Την ίδια στιγμή η ANZ και η Westpac, δύο από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες τράπεζες της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν συνολικά 204 εργαζόμενους και θα μεταφέρουν τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, στην Ινδία η ANZ και στις Φιλιππίνες η Westpac. Η ΑΝΖ ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,36 δισ. δολάρια.

Αύξηση κερδών κατά 300% είχε και το εκδοτικό συγκρότημα «Φέρφαξ» σε σχέση με πέρυσι. Τα κέρδη του ανήλθαν στα 386,3 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως όμως γιατί πούλησε περιουσιακά του στοιχεία. Και η «Φέρφαξ» προέβη πέρυσι σε μαζικές απολύσεις καθώς μειώνονται τα έσοδα των εφημερίδων της.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω απ' την Αυστραλία έρχεται και μια ακόμα είδηση: Οι θάνατοι από αφυδάτωση και υποσιτισμό στα γηροκομεία της Αυστραλίας υπερδιπλασιάστηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια! Τα πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας δείχνουν ότι 595 τρόφιμοι γηροκομείων της Πολιτείας της Βικτόριας πέθαναν πεινασμένοι και διψασμένοι, από το 2008 έως το 2011, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 πέθαναν άλλοι 187 (δηλαδή, περισσότεροι από ένας τη μέρα!) από τις ίδιες αιτίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ