Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΧΤΙΔΑΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Κατακτιέται ο προσανατολισμός στην εργατική τάξη

Με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Μενιδίου - Φυλής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Στη Συνδιάσκεψη αποτυπώθηκε η πείρα της Οργάνωσης από τη δράση στο χώρο ευθύνης της. Εκτιμήθηκε ότι κατακτιέται ο σταθερός προσανατολισμός στη δουλειά στην εργατική τάξη, εντάσσεται ως κυρίαρχο στοιχείο της δουλειάς των ΚΟΒ, στην καθημερινή τους λειτουργία, ο σχεδιασμός και ο δημιουργικός έλεγχος.

Αναδείχτηκε η πείρα από την επιμονή στην παρέμβαση στους πολυάριθμους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα της βιομηχανίας. Η αποτελεσματικότητα της κοινής παρέμβασης, του κοινού σχεδιασμού με την οργάνωση της βιομηχανίας. Η επιμονή με συγκεκριμένες ομάδες έξω από κάθε χώρο, για να γνωρίζονται οι εργάτες με το Κόμμα και να μεγαλώνει η εμπιστοσύνη τους σ' αυτό.

Επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα γνώσης των εξελίξεων σε κάθε χώρο και σε κάθε κλάδο, ώστε και η παρέμβαση να είναι πολύ συγκεκριμένη και η βοήθεια στους εργάτες ουσιαστική. Ιδιαίτερα σε χώρους όπου γενικεύεται η απληρωσιά, οι απολύσεις, προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η μερική απασχόληση. Σε χώρους όπου κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια που πνίγουν το θυμό και την αγανάκτηση.

Αναδείχθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες δουλειάς με τους εργάτες που κατοικούν στην περιοχή. Η ανάγκη οργάνωσης των ανέργων, η πάλη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η επιμονή στην ανάπτυξη των δεσμών με τη νεολαία και τα προβλήματά της, η ένταξη νέων εργαζομένων, ανέργων αλλά και των μαθητών στη δράση. Η αναγκαιότητα της δουλειάς με τους συμμάχους μέσα από τη θετική παρέμβαση στους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες στο Μενίδι.

Μεταφέρθηκε η πείρα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, όπως για τα χαράτσια της ΔΕΗ, τα ζητήματα της Υγείας, των ανέργων και των ανασφάλιστων. Εκφράστηκε η ανάγκη να επικεντρώσουν οι Λαϊκές Επιτροπές στο ζήτημα της ταξικής αλληλεγγύης στο λαό που υποφέρει, κόντρα στη ψευτο-φιλανθρωπία της Τοπικής Διοίκησης, των ΜΚΟ, της Χρυσής Αυγής και των κάθε λογής οπορτουνιστών. Να συνδεθούν με τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Στη Συνδιάσκεψη, επιβεβαιώθηκαν τα θετικά βήματα στη συγκρότηση, λειτουργία και ιδεολογικοπολιτική θωράκιση των ΚΟΒ. Ο προσανατολισμός στη συστηματική δουλειά με τον περίγυρό τους. Η καλύτερη ιδεολογικοπολιτική δουλειά με τους οπαδούς, που αξιοποιεί δυνάμεις και αποφέρει νέες στρατολογίες για το Κόμμα. Επισημάνθηκαν αδύνατες πλευρές, δυσκολίες, κενά που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η ανάγκη πιο ολοκληρωμένης παρέμβασης για τα εκρηκτικά προβλήματα της νεολαίας. Η ολόπλευρη βοήθεια και στήριξη της ΚΝΕ.

Η ανάγκη να ανοίξει η ιδεολογική διαπάλη στους εργαζόμενους, πλατιά στο λαό της περιοχής, με τα αστικά ιδεολογήματα και ιδιαίτερα τον οπορτουνισμό, που αφοπλίζει το κίνημα, εκτρέπει τη ριζοσπαστικοποίηση. Απέναντι σε φαινόμενα εθνικισμού, ρατσισμού, που ακουμπούν στα εκρηκτικά προβλήματα της περιοχής μας, την ανεργία τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Γενική ήταν η εκτίμηση και η αισιοδοξία ότι μπορεί η Οργάνωση, με βάση τη θετική πείρα που έχει κατακτηθεί, να κάνει ποιοτικό και ποσοτικό άλμα στη δουλειά της, με βάση τη στρατηγική του ΚΚΕ και το πρόγραμμα δράσης που το Κόμμα επεξεργάζεται, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τους μεγάλους κλάδους ιδιαίτερα της βιομηχανίας, τους εργάτες στη γειτονιά, τους άνεργους, τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ